Društvo

Nektar pivo zauzelo ozbiljnu poziciju na tržištu Italije i Slovenije

Nektar pivo zauzelo ozbiljnu poziciju na tržištu Italije i Slovenije
Foto: N.N. | Nektar pivo zauzelo ozbiljnu poziciju na tržištu Italije i Slovenije

Nektar pivo obožavano je i prepoznato među ljubiteljima dobrog piva u Italiji, zbog čega "Banjalučka pivara" posljednjih godina niže uspjehe na tom prestižnom evropskom tržištu, a u proteklom periodu ovaj brend učvrstio je svoju poziciju i na tržištu Slovenije.

"Banjalučka pivara" se, u saradnji sa distributerom "PAROVEL GROUP", uspješno pozicionirala na italijanskom tržištu, pa je danas Nektar pivo u toj zemlji moguće naći u više stotina radnji i ugostiteljskih objekata u sjevernim regijama Italije: Friuli Venecija Đulija, Veneto, Lombardija, Emilja Romanja, Pijemont, Ligurija. "Pivara" ima u planu širenje svog poslovanja i u druge regije Italije.

Tim povodom, predstavnici kompanije "PAROVEL GROUP", koja distribuiše Nektar u Italiji posjetili su "Banjalučku pivaru" u srijedu, 10. aprila 2024. godine.

Pored njih u posjetu je došao i cijeli autobus poddistributera, vlasnika kafića, restorana i lanaca maloprodaje sa sjevera Italije, koji su željeli da dođu na sami izvor sa koga dolazi njihovo omiljeno pivo.

Gosti iz Italije sjajno su ugošćeni u Banjaluci, a pored posjete "Pivari" imali su priliku da uživaju u kulinarskim specijalitetima i prirodnim ljepotama Banjaluke.

U "Banjalučkoj pivari" srdačno su dočekali svoje partnere i nisu krili zadovoljstvo zbog uspjeha svog brenda u Italiji.

"Drago nam je kada vidimo da su u Italiji, već nekoliko godina, odlične reakcije potrošača na Nektar pivo i da se iz godine u godinu povećava broj ljubitelja našeg piva. Sva tržišta na koja izvozimo za nas su posebna i uspeh Nektara u regionu nas jako raduje, ali nam je ipak uspeh postignut u Italiji najdraži - pogotovo jer je u pitanju zemlja sa izuzetno jakom scenom kraft piva. Rast prodaje Nektara na tržištu Italije najbolje govori o izuzetnom kvalitetu našeg piva, koje opstaje u tako jakoj konkurenciji", izjavio je Ilija Šetka, direktor "Banjalučke pivare".

U cilju širenja na tržištu Slovenije, u toku ovog mjeseca, "Pivaru" su posjetili i njihovi novi saradnici iz Slovenije, i to predstavnici distributera "Arc Kranj" i velikog maloprodajnog lanca "Tuš".

"Banjalučka pivara" svake godine nastoji sve više da ulaže u razvoj novih tehnologija i poboljšanje uslova rada, a sve u cilju zauzimanja dobre pozicije na tržištu BiH i širenja na druga tržišta.

Prošle godine prodali su 12 miliona litara piva u izvozu, što čini preko trećine ukupne proizvodnje. "Pivara" je kompanija koja ima veliki značaj za poslovanje Republike Srpske sa ukupnim prihodom od oko 46 miliona konvertibilnih maraka i 260 zaposlenih.

Kvalitet Nektar piva prepoznat je u cijelom regionu te se dobar glas širi od Srbije, preko Crne Gore, Hrvatske, pa do Njemačke, Austrije, Slovenije i Italije, a u narednom periodu plan je da se proširi i na druga tržišta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije