Društvo

Nema zastoja u saobraćaju ni gužve na granici

Nema zastoja u saobraćaju ni gužve na granici
Foto: Srna/Arhiva | Nema zastoja u saobraćaju ni gužve na granici

BANJALUKA - Vozila jutros saobraćaju bez zastoja na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, a gužve nema ni na granici, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Usporeno se vozi na dionicama na kojima su aktuelni radovi i gdje je saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Radovi se izvode na auto-putu Banjaluka - Prnjavor, gdje je u toku izgradnja zvučnog zida, na putnim pravcima na području Kotor Varoša, na ulazu u Prnjavor zbog izgradnje kružnog toka, te dionicama Prijedor - Kozarac, Drinjača – Milići - Vlasenica, Čatrnja - Gradiška i Banjaluka - Srpske Toplice.

Usporen je saobraćaj i dionici magistralnog puta od Modriče prema Doboju i granici sa FBiH, zatim Krupac - Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, te regionalnim putnim pravcima Ukrina - Klupe, Ugljevik - Glavičice, Crna Rijeka - Bjelajce, Priboj - Lopare, Ukrina - Gornja Vijaka i Šekovići - Caparde.

U FBiH obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica na putu Srebrenik - Orašje. Vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika koriste obilaznicu u neposrednoj blizini tunela, a vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena su na alternativni pravac/raskrsnica Ormanica - raskrsnica Vučkovci - Srnice – Bukva - regionalni put prema Srebreniku. Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje - Špionica.

Zbog sanacionih radova u tunelu Vinac na putu Jajce - Donji Vakuf saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Radovi se izvode kroz tunel Vranduk na magistralnom putu kod Zenice, te u mjestu Vitalj na putnom pravcu Kladan j- Tuzla, na mostu preko rijeke Tinje, u mjestu Drenik na putu Srebrenik - Šićki Brod, dionici auto-puta Visoko - Kakanj kod Dobrinje.

U toku su sanacioni radovi i na putnim pravcima Jelah - Doboj, Prozor - Jablanica, Srbljani - Bosanska Krupa, Sarajevo - Vogošća, Bugojno - Gornji Vakuf/Uskoplje, Ostrožac-Jablanica i Kiseljak - Busovača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije