Društvo

Nes radio 23 godine u domovima svojih slušalaca

Nes radio 23 godine u domovima svojih slušalaca
Foto: Velibor Tripić | Nes radio 23 godine u domovima svojih slušalaca

BANJALUKA - Redakcija Nes radija danas je bila u pravom slavljeničkom duhu. Povod je bio 23 godine od osnivanja jedne od najpopularnijih radio-stanica u BiH.

Telefon Nes radija danas se usijao od poziva slušalaca koji su željeli da čestitaju rođendan svojoj omiljenoj radio-stanici.

"Pioniri smo muzike koja se puštala sa prostora bivše Jugoslavije još 1997. godine. Nismo puštali pjesme koje su vrijeđale, samo ono što je narod volio. To je obilježilo program Nes radija, nakon čega su nas počeli kopirati", izjavio je Dragan Malić, direktor programa Nes radija.

Jedna od zanimljivih anegdota u 23 godine postojanja je o tome kako je puštena prva pjesma na Nes radiju.

"Prva pjesma koja je trebalo da bude puštena je od Arsena Dedića 'Kad bi svi ljudi na svijetu' i bivši gradonačelnik Banjaluke Predrag Radić trebalo je da bude taj koji će je pustiti. Naš majstor tona je stavio dva CD plejera sa različitim pjesmama, u prvom je bio Arsen Dedić, a u drugom Dino Dvornik 'Afrika', i on je greškom pustio drugu pjesmu. Sam početak Nes radija je zanimljiv, iako mi računamo da je prva koja je puštena pjesma Arsena Dedića i svake godine na rođendan je se prisjetimo i pustimo u 16 časova", naglasio je Malić.

Dodao je da su danas dobili najviše poklona za rođendan.

"Slatkiša je ove godine najviše, kao i nekoliko torti. Naročito je zanimljiva torta jedne naše slušateljke koja je ukrasila broj 23 i na njemu nacrtala Nes", kazao je Malić.

Koliko slušaoci vole Nes radio, pokazuje i rođendanska priča iz 2016. godine kada im je telefon zvonio svih osam sati proslave.

"Sa pozivima slušalaca smo počeli u 10, a završili u 18 časova. Znači telefon je doslovno zvonio svih 28.800 sekundi. Uzmemo li u obzir činjenicu da posjedujemo telefonsku centralu, vjerujemo da je naš telefon zazvonio nekoliko hiljada puta. Da je u pitanju nesvakidašnji događaj, potvrdili su nam i iz kompanije 'M:tel', čiji su nam operateri priznali da se ovakav broj poziva rijetko viđa", prisjetio se Malić.

Zaposleni u Nes radiju ističu da su drugačiji od ostalih jer radio od svog osnivanja 1997. godine nije mijenjao pristup programu, te da su možda i jedina radio-stanica sa ovih prostora kojoj su slušaoci toliko privrženi i smatraju je porodičnom radio-stanicom.

Svetlana Vojvodić, urednik-voditelj Nes radija, kaže da iako često na posao dođu nenaspavani i umorni, u eteru se to nikada ne osjeti.

"Jednostavno staviš slušalice, uključi se crvena lampica i mi smo već u drugom svijetu. Kada bih mogla, sve bih isto uradila i ponovila, jer sam još u vrtiću govorila da, kada porastem, želim postati spikerka", naglasila je Vojvodićeva.

Malić i Vojvodićeva su istakli da im je najveći izazov do sada bio rad u vrijeme poplava 2014. godine, kada su na sve načine informisali narod.

Nes radio je od početka epidemije virusa korona radio bez prestanka i svaki dan svojim slušaocima prenosio najnovije informacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije