Društvo

Nesmetano odvijanje saobraćaja u BiH, u Banjaluci obustava na Gradskom mostu

Nesmetano odvijanje saobraćaja u BiH, u Banjaluci obustava na Gradskom mostu
Foto: N.N. | Nesmetano odvijanje saobraćaja u BiH, u Banjaluci obustava na Gradskom mostu
Srna

​BANJALUKA - Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji odvija bez zastoja, na pojedinim dionicama kolovozi su mokri i klizavi, pa se vozačima savjetuje sporija i opreznija vožnja, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske.

Vozačima se savjetuje oprez zbog kretanja vangabaritnog prevoza na relacijama puteva Caparde-granični Karakaj i Banj Brdo-granični prelaz Rača.

Saobraćaj je usporen i izmijenjen na putnim pravcima na kojima se izvode radovi. Prolazak vozila reguliše privremena saobraćajna signalizacija.

Usporeno se vozi na dionicama Crna Rijeka-Bjelajce, Prijedor-Kozarac gdje je u toku sanacija klizišta, Kotor Varoš-Obodnik, Kotor Varoš-Kneževo, na ulazu u Prnjavor gdje je u toku izgradnja kružnog toka, Drinjača-Milići-Vlasenica, Čatrnja – Gradiška, Banjaluka-Srpske Toplice, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika Priboj-Lopare, zatim u Priboju.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su i na putnim pravcima Rudanka-Doboj, Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, Ukrina-Gornja Vijaka, te Šekovići-Caparde.

U Banjaluci je zbog sanacije Gradskog mosta obustavljen saobraćaj za sva vozila, a prelaz će biti moguć samo za pješake. Saobraćaj je obustavljen do 5.00 časova sutra ujutro.

Kada je riječ o FBiH, saobraćaj je obustavljen u tunelu Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje. Sva vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika preusmjeravaju se novoizgrađenom saobraćajnicom u neposrednoj blizini tunela.

Vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac /raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put prema Srebreniku/. Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje-Špionica.

Obustavljen je saobraćaj i u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, a vozila se preusmjeravaju na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na planinskom prevoju Komar na magistralnom putu Donji Vakuf-Turbe vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Izmjene u odvijanju saobraćaja i dalje su aktuelne na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, kao i na dionici auto-puta Visoko-Kakanj kod Dobrinje.

Na magistralnom putu Kladanj-Tuzla u mjestu Vitalj zbog klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja. I dalje su zbog virusa korona privremeno zatvoreni prelazi za pogranični saobraćaj između BiH i Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

AMS podsjeća da je u Republici Srpskoj od 22.00 časa do 5.00 časova na snazi zabrana kretanja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije