Društvo

Nesmetano odvijanje saobraćaja u BiH

Nesmetano odvijanje saobraćaja u BiH
Foto: Ilustracija | Nesmetano odvijanje saobraćaja u BiH
Srna

BANJALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija nesmetano, ali se vozačima savjetuje oprez zbog magle i mogućih odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama na kojima se izvode radovi, saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom čije poštivanje je obavezno.

Na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor zbog izgradnje sistema naplate putarine na petlji Mahovljani izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog izgradnje male hidroelektrane "Glavica" na rijeci Plivi izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na regionalnom putu Baraći-Šipovo. Predviđeno je da radovi traju do 1. novembra.

Izmjene saobraćaja i dalje su aktuelne na magistralnom putu od Klašnica prema Prnjavoru zbog izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor, kao i na ulazu u Banjaluku iz pravca Klašnica gdje je u toku uklanjanje naplatnih kućica.

Usporeno se saobraća na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, gdje je u toku sanacija klizišta. Iz AMS-a ističu da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu dolazi do kratkotrajnih zastoja, pa vozače mole za strpljenje.

Radovi su aktuelni na magistralnim putnim pravcima od Rebrovca prema Čelincu, Čelinac-Kotor Varoš, Karanovac-Mitrovići-Kneževo, te na regionalnim putevima Bratunac-Skelani, Bratunac-Drinjača, Karanovac-Mitrovići i Mitrovići-Prisika (granica Republike Srpske).

Saobraćaj se usporeno odvija na području Trebinja zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne Gore, zatim u Istočnom Sarajevu gdje je u toku izgradnja kružne raskrsnice na regionalnom putu Kula-Vrace, kao i na putnim pravcima Jezero-Šipovo i Šipovo-granica Republike Srpske (Novo Selo) na području opštine Šipovo.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča na lokalitetu Sijeračke Stijene saobraćaj je i dalje usporen zbog većeg odrona, dok je potpuno obustavljen na regionalnom putu Karan-Novi Grad zbog klizišta u mjestu Rakovac.

Zbog klizišta saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično, na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare (Mačkovac)-Čelić.

U toku je izgradnja mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do, pa vozila saobraćaju preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Zabrana saobraćaja za teretna vozila na snazi je na Ozrenu na dionici Doboj-Manastir Petrovo, te na regionalnom putu Teslić-Podjezera (granica Republike Srpske i FBiH) zbog oštećenja mosta u mjestu Žeželja.

Saobraćaj teretnih vozila na regionalnom putu Površnice-Lopare preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

U Banjaluci će danas i sutra u periodu od 18.00 do 20.00 časova doći do privremene obustave saobraćaja zbog odrržavanja sportske manifestacije. Saobraćaj će biti obustavljen u Ulici Olimpijskih pobjednika od Ulice Dr Mladena Stojanovića do Gundulićeve ulice, te u Ulica Kralja Petra Prvog Krađorđevića, pored zgrade Vlade.

Na području FBiH zbog rekonstrukcije mosta preko rijeke Vrbas na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Radovi su aktuelni i na dionici auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj, preko mosta na rijeci LJubini kod Srednjeg i preko Karaule.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor do daljeg je obustavljen zbog radova na hrvatskoj strani.

Iz AMS-a napominju da se tokom dana očekuje pojačana frekvencija vozila na većini putnih pravaca, posebno prema izletištima i graničnim prelazima, te apeluju da vozači budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije