Društvo

Nesmetano odvijanje saobraćaja u BiH

Nesmetano odvijanje saobraćaja u BiH
Foto: Ilustracija | Nesmetano odvijanje saobraćaja u BiH
Srna

BANJALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija nesmetano, ali se vozačima savjetuje oprez zbog magle i mogućih odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama na kojima se izvode radovi, saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom čije poštivanje je obavezno.

Na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor zbog izgradnje sistema naplate putarine na petlji Mahovljani izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog izgradnje male hidroelektrane "Glavica" na rijeci Plivi izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na regionalnom putu Baraći-Šipovo. Predviđeno je da radovi traju do 1. novembra.

Izmjene saobraćaja i dalje su aktuelne na magistralnom putu od Klašnica prema Prnjavoru zbog izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor, kao i na ulazu u Banjaluku iz pravca Klašnica gdje je u toku uklanjanje naplatnih kućica.

Usporeno se saobraća na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, gdje je u toku sanacija klizišta. Iz AMS-a ističu da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu dolazi do kratkotrajnih zastoja, pa vozače mole za strpljenje.

Radovi su aktuelni na magistralnim putnim pravcima od Rebrovca prema Čelincu, Čelinac-Kotor Varoš, Karanovac-Mitrovići-Kneževo, te na regionalnim putevima Bratunac-Skelani, Bratunac-Drinjača, Karanovac-Mitrovići i Mitrovići-Prisika (granica Republike Srpske).

Saobraćaj se usporeno odvija na području Trebinja zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne Gore, zatim u Istočnom Sarajevu gdje je u toku izgradnja kružne raskrsnice na regionalnom putu Kula-Vrace, kao i na putnim pravcima Jezero-Šipovo i Šipovo-granica Republike Srpske (Novo Selo) na području opštine Šipovo.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča na lokalitetu Sijeračke Stijene saobraćaj je i dalje usporen zbog većeg odrona, dok je potpuno obustavljen na regionalnom putu Karan-Novi Grad zbog klizišta u mjestu Rakovac.

Zbog klizišta saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično, na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare (Mačkovac)-Čelić.

U toku je izgradnja mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do, pa vozila saobraćaju preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Zabrana saobraćaja za teretna vozila na snazi je na Ozrenu na dionici Doboj-Manastir Petrovo, te na regionalnom putu Teslić-Podjezera (granica Republike Srpske i FBiH) zbog oštećenja mosta u mjestu Žeželja.

Saobraćaj teretnih vozila na regionalnom putu Površnice-Lopare preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

U Banjaluci će danas i sutra u periodu od 18.00 do 20.00 časova doći do privremene obustave saobraćaja zbog odrržavanja sportske manifestacije. Saobraćaj će biti obustavljen u Ulici Olimpijskih pobjednika od Ulice Dr Mladena Stojanovića do Gundulićeve ulice, te u Ulica Kralja Petra Prvog Krađorđevića, pored zgrade Vlade.

Na području FBiH zbog rekonstrukcije mosta preko rijeke Vrbas na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Radovi su aktuelni i na dionici auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj, preko mosta na rijeci LJubini kod Srednjeg i preko Karaule.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor do daljeg je obustavljen zbog radova na hrvatskoj strani.

Iz AMS-a napominju da se tokom dana očekuje pojačana frekvencija vozila na većini putnih pravaca, posebno prema izletištima i graničnim prelazima, te apeluju da vozači budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije