Društvo

Nesmetano odvijanje saobraćaja

Nesmetano odvijanje saobraćaja
Foto: N.N. | Nesmetano odvijanje saobraćaja

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se jutros odvija bez problema, a na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U toku je deminiranje na lokalitetima Deponija pijeska "Vijuš" i "Donji Klakar pet", zbog čega dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Šamac, u periodu od 8.00 do 16.00 časova.

Zbog deminiranja terena na deminerskom radilištu "Klakari Donji osam, 13 i 14", u opštini Brod dolazi do privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na auto-putu E-661 Gradiška-Banjaluka, u mjestu Glamočani, do 15. avgusta trajaće sanacija klizišta, na stacionaži km 43+350.

U toku je postavljanje kamera za kontrolu brzine na auto-putu Gradiška-Banjaluka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja", izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. januar", Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Režim odvijanja saobraćaja, zbog radova, izmijenjen je na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš. Saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog izgradnje mini-hidroelektrane na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Saobraćaj se na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, odvija naizmjenično, jednom trakom, zbog izgradnje male hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Zbog izgradnje istočnog tranzita u Banjaluci, obustavljen je saobraćaj u Krfskoj ulici, na dijelu od Ulice cara Lazara do Ulice patrijarha Arsenija Čarnojevića.

U toku je rekonstrukcija lokalnih puteva u opštini Donji Žabar, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na regionalnom putu, na dionici Obudovac-Lončari.

Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk dva, na magistralnom putu Zenica-Nemila, zbog čega se kroz tunel ide jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog sanacije obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Tromeđa-Zvirovići za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva.

Zbog bezbjednosnih razloga zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Iz Auto-moto saveza savjetuju vozačima da, zbog visoke dnevne temperature, po mogućnosti duža putovanja planiraju u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim časovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije