Društvo

Nesmetano odvijanje saobraćaja

Nesmetano odvijanje saobraćaja
Foto: N.N. | Nesmetano odvijanje saobraćaja

BANJALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvijanje saobraćaja jutros je nesmetano, kolovozi su suvi, ponegdje mjestimično vlažni, a magle ima u kotlinama, duž rijeka i u višim planinskim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog radova izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na dionicama magistralnih puteva Crkvina-Modriča, od Modriče prema Doboju, zatim Karakaj-Drinjača, Klašnice-Gornja Vijaka, Gornja Vijaka-Derventa, Zableđe-Čađavica, Drinjača-Milići-Vlasenica, Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, te na području Banjaluke, Prijedora, Vlasenice i Kotor Varoša.

I dalje su akteuleni radovi na auto-putu Banjaluka-Gradiška gdje se vrši postavljanje inteligentnih transportnih sistema.

Radovi se izvode i na regionalnim putnim pravcima Šipovo-Novo Selo na granici sa FBiH, Šekovići-Donje Caparde, Tedin Han-Križ na granici sa FBiH, Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika i Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH će zbog radova na dionici auto-puta smjer Tarčin-Lepenica biti zatvoreni tuneli Vis, 25. novembar i Grab. Za vrijeme radova vozila će saobraćati suprotnim tunelskim cijevima u dvosmjernom režimu saobraćaja.

Na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila mase iznad sedam i po tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima Vitez-Travnik /Nova Bila/, Olovo-Kladanj /Olovske Luke/, Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod, Maglaj-Doboj /raskrsnica na ulazu u Maglaj/ i Livno-Kamensko.

Na magistralnom putu Nemila-tunel Vranduk, zbog izvođenja neophodnih radova na gradilištu auto-puta, obustavlja se saobraćaj u noćnim časovima, a za to vrijeme putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila mase veće od sedam i po tonu mogu da idu alternativnim pravcima Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije