Društvo

Nestalu ženu nakon 26 dana potrage živu pronašli članovi porodice

Nestalu ženu nakon 26 dana potrage živu pronašli članovi porodice
Foto: Facebook/ISS - Interventna Služba Spašavanja Živinice | Nestalu ženu nakon 26 dana potrage živu pronašli članovi porodice
Fena

ZENICA - Nakon 26 dana portage, 59-godišnja Ismeta Bečić iz Begovog Hana kod Žepča sinoć je pronađena živa u blizini svoje kuće, potvrdio je Feni načelnik Gorske službe spasavanja (GSS) Opštine Žepče Toni Matijević.

On ističe kako je žena bila vidno iscrpljena i dehidrirana, te je medicinski zbrinuta i predata Hitnoj pomoći Žepče.

"Iskreno, iznenađeni smo da je pronađena živa. Pronašli su je članovi njene porodice, u blizini kuće. Nakon što su je pronašli, pozvali su nas i mi smo je medicinski zbrinuli, te predali Hitnoj pomoći u Žepču", kazao je Matijević.

Dodao je da će više informacija o tome gdje se žena proteklih dana nalazila saznati nakon što danas ponovo kontaktiraju njenu porodicu.  

Podsjetimo, za nestalom ženom proteklih su dana, osim pripadnika GSS-a, tragali i pripadnici Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, te Odjela za javnu sigurnost Distrikta Brčko, koji su sonarom pretraživali vještačko jezero nastalo na rijeci Bosni u blizini Golubinje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije