Društvo

Nesuglasice u Doboju prevaziđene, pomoć podijeljena

Nesuglasice u Doboju prevaziđene, pomoć podijeljena
Foto: N.N. | Nesuglasice prevaziđene, pomoć podijeljena

DOBOJ - Dugogodišnje nesuglasice između Gradske uprave Doboja i porodica poginulih i nestalih boraca i ratnih vojnih invalida su prevaziđene, a to je svojim prisustvom na podjeli jednokratne novčane pomoći ovoj kategoriji stanovništva potvrdio Boris Jerinić, zamjenik dobojskog gradonačelnika.

"Bilo je možda nerazumijevanja i s jedne i s druge strane. Moj cilj je prvenstveno da prevaziđemo sve nesuglasice sa svima, da zajednički radimo na svim dobrim stvarima i da prevazilazimo sve prepreke", izjavio je Jerinić.

Da su izgladili odnose s Gradskom upravom, slikovito je obrazložio i predsjednik organizacije koja okuplja porodice poginulih i nestalih, a koje su prije više od godinu dana ostale bez svoje stavke u gradskom budžetu.

"Evo, vidim sada opet novi vjetrovi duvaju. Sada zamjenik gradonačelnika nudi saradnju, a ono što je vrlo bitno je da mi takvu saradnju prihvatamo, ne samo radi onog novca, mnogo je važnije da zajedno radimo, da stvaramo jedinstvo. Dakle, da svako svoj posao obavlja i da nema nikakvih previranja", kazao je Dragomir Jović, predsjednik Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila.

Jović je i na čelu Fonda solidarnosti, koji već dvije decenije povodom Božića za 120 porodica poginulih boraca i RVI obezbjeđuje jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od po 100 KM, pa je tako bilo i ovog puta.

"Ne može se s tim puno kada je sve skupo, ali namirimo i pomognemo se malo. Hvala ljudima koji ipak brinu, da ne zaborave ni majke ni RVI. Da nam je da imamo puno zdravlja, a sve što ne bude bilo s humanim ljudima ćemo postići", rekla je Danica Božić, majka ratnog vojnog invalida.

Jednokratna novčana pomoć obezbijeđena je iz budžeta Fonda solidarnosti.

"Mi koristimo vlastita sredstva, nemamo nikakvih dopunskih sredstava, a imamo 2.500 članova. Članstvo je od 20 do 100 KM, sve na dobrovoljnoj osnovi. Nikada nikom nismo rekli 'učlani se sa toliko', samo smo rekli da ne može manje od dvije KM", pojasnio je Jović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije