Društvo

Nezadovoljni radnici "Vitezita" krenuli pred federalnu vladu

Nezadovoljni radnici "Vitezita" krenuli pred federalnu vladu
Foto: Avaz.ba | Nezadovoljni radnici "Vitezita" krenuli pred federalnu vladu
Srna

VITEZ - Radnici neriješenog imovinsko-pravnog statusa nekadašnjeg giganta poslovnog sistema "Vitezit" iz Viteza jutros su pješke krenuli prema Sarajevu i najavili protest pred zgradom Vlade Federacije BiH /FBiH/.

Predsjednik udruženja ovih radnika Safet Sivro rekao je da su 15 žena i petorica muškaraca preostali radnici ove firme iz prijeratnog perioda čiji radni staž još nije uvezan, te da ovom protestnom šetnjom žele ukazati na svoje probleme, prenosi "Avaz".

"Od početka godine šaljem zahtjeve federalnom premijeru Fadilu Novaliću i resornom federalnom ministru energije, industrije i rudarstva Nerminu Đindiću. Svaki put su nas ignorisali, samo nas prebacuju s jednih na druge, a niko nije odgovorio na naše zahtjeve", istakao je Sivro.

On je naveo da je ovoj firmi u februaru uplaćeno više od dva miliona KM, a da su oštećeni radnici opet bili zaboravljeni.

Sivro je naveo da su radnici u Sarajevo krenuli pješke jer nemaju novac za autobus, te istakao da nikad ništa nisu dobili, ne mogu na biro, nemaju zdravstvene knjižice.

U oktobru 2017. godine, 23 radnika "Vitezita" pješačila su do zgrade federalne Vlade u Sarajevu, te su njihovi zahtjevi ispunjeni.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije