Društvo

Nezaposlene majke traže sastanak sa Željkom Cvijanović

Nezaposlene majke traže sastanak sa Željkom Cvijanović
Foto: N.N. | Nezaposlene majke traže sastanak sa Željkom Cvijanović

BANJALUKA - Nezaposlene majke okupile su se danas na Trgu Krajine i mirno prošetale zajedno sa Draškom Stanivukovićem, odbornikom Skupštine grada Banjaluka, do Narodne skupštine RS, gdje su iznijele svoj zahtjev, sastanak sa Željkom Cvijanović, predsjednikom Vlade RS.

One traže da se usvoji inicijativa amandmana, koji su predale u nedjelju, a prema kojem bi materinski dodatak od 405 KM trebale bi da dobiju sve nezaposlene majke koje imaju djecu do 12, odnosno 18 mjeseci starosti, a ne samo majke čija su djeca rođena od decembra.

Anja Kostić, majka četvoromjesečne bebe kaže da samo želi da i ona dobija dodatak dok beba ne napuni 12 mjeseci.

"Pozivam gospođu Željku Cvijanović da održimo sastanak sa njom, kao majka sa majkom da vidi naše stavove, ako nas i ne podrži idemo dalje sa svojom borbom", rekla je Kostićeva.

Jovana Kočić, koja je došla sa svojom bebom od nepuna dva mjeseca, kaže da je došla da se bori za svoje dijete i sve majke u RS.

"Rodila sam 13. oktobra ove godine i nije pravedno ako stupa zakon od 1. decembra da ja ne dobijem ostatak za svoje dijete. Žalosno je što se moramo boriti za svoja prava na ovaj način", rekla je Kočićeva.

Majke su poručile da nisu politički opredjeljene i da samo žele da se ispune njihovi zahtjevi.

Draško Stanivuković, odbornik u Skupštini grada Banjaluka, rekao je da su se majke okupile uprkos nevremenu, te da se time vidi njihova borba i istrajnost.

"Zakon je odličan, ali nedostaje još malo pa da bude savršen. Majke su danas poručile da žele sastanak sa premijerkom Vlade RS, ukoliko danas njihova inicijativa ne urodi plodom u NS RS. One traže da se pronađe neki način, pa da one majke koje su rodile prije 1. decembra, dobiju par pola tog iznosa", rekao je Stanivuković.

Dodao je da u slučaju da se njihovi zahtjevi ne prihvate, oni će svoju borbu nastaviti i dalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije