Društvo

"Nezavisne" na granici u Gradišci: Dijaspora jedva dočekala da dođe

"Nezavisne" na granici u Gradišci: Dijaspora jedva dočekala da dođe
Foto: N.N. | "Nezavisne" na granici u Gradišci: Dijaspora jedva dočekala da dođe

GRADIŠKA - Na graničnom prelazu u Gradišci nakon što je od jutros ukinuta mjera obavezne kućne izolacije pri ulazu u BiH bila je veća gužva nego što je bilo proteklih mjeseci od pojave virusa korona i zabrane ulaska, ali se veći redovi očekuju za vikend.

"Na graničnom prelazu od jutros je u šest časova ukinuta registracija putnika koji ulaze u BiH, pa samim tim ne postoji više ni kućna izolacija", rekao je za "Nezavisne" Aleksandar Kosmajac, šef smjene jedinice Granične policije Gradiška.

Dodao je da tokom prvog dana kada je ukinuta kućna izolacija očekuju veći priliv stanovništva, bh. državljana koji su bili u inostranstvu, ali je i podsjetio da je i dalje na snazi zabrana ulaska za strane državljane.

"Budući da nam dolaze dani vikenda očekujemo još veći broj bh. državljana", kaže Kosmajac.

Nemir Muslija iz Njemačke, koga smo zatekli na graničnom prelazu Gradiška, ističe da je ukinuta kućna izolacija dobro došla za sve građane koji su državljani  BiH, a nalaze se u inostranstvu, da mogu da dođu, te da ne moraju da provede po 14 dana u izolaciji.

"Nismo dolazili u BiH od februara, zbog cijele situacije izazvane virusom korona, i sad se baš radujemo što možemo ponovo da putujemo svojima", rekao je on.

I drugi putnici sa kojima smo razgovarali kažu da su jedva čekali ovaj dan da mogu da dođu nazad u BiH i da se vide sa svojim najmilijim.

"Nemamo nikakve zdravstvene tegobe, nosimo maske, pridržavaćemo se svih mjera, tako da nas je ovaj povratak jako obradovao", rekla je jedna putnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije