Društvo

Niče prvo odmorište na autoputevima u RS

Niče prvo odmorište na autoputevima u RS
Foto: N.N. | Niče prvo odmorište na autoputevima u RS
N.N.

BANJALUKA, GRADIŠKA - Autoput Banjaluka - Gradiška uskoro bi mogao da dobije prvo odmorište Lužani s pratećim sadržajem i benzinskom stanicom.

Ovu odluku Vlada je donijela nakon što je privredno društvo "Super petrol" dostavilo inicijativu za pokretanje postupka dodjele koncesije Ministarstvu saobraćaja i veza RS. Na osnovu te inicijative, Vlada RS je donijela na 190. sjednici odluku o pokretanju postupka dodjele koncesije i nakon što ona stupi na snagu, a shodno Zakonu o koncesijama, biće raspisan javni poziv za dodjelu koncesije za izgradnju odmorišta.

"Vlada RS je 2010. godine utvrdila javni interes za dodjelu koncesije za izgradnju odmorišta Lužani s pratećim sadržajem i benzinskim stanicama na autoputu Banjaluka - Gradiška. U skladu sa Zakonom o koncesijama pribavljeno je mišljenje Pravobranilaštva RS, Ministarstva trgovine i turizma RS, "Autoputeva RS" i opštine Gradiška", naglašava se u odluci Vlade.

U Ministarstvu saobraćaja i veza RS rekli su da na ovoj dionici autoputa trenutno ne postoji odmorište, ali postoji potreba za njegovom izgradnjom.

"Raspisivanje javnog poziva se očekuje do kraja septembra i tek tada će se moći govoriti o detaljima samog javnog poziva i uslovima koncesije", rekli su u Ministarstvu.

Dušan Topić, direktor "Autoputeva RS", kaže da bi javni poziv trebalo da bude raspisan ubrzo, jer su svi jedva dočekali ovaj momenat te nema razloga da se sada odugovlači, dok će gradnja još sačekati.

"Zasad nemamo ništa izgrađeno na toj dionici autoputa, imamo samo prostor rezervisan za to, urađene zemljane radove i infrastrukturu. Očigledno je sazrelo vrijeme i sada se očekuje da će se povećati broj vozila spajanjem dijela prema Doboju i izgradnjom mosta na Savi te time počinje biti isplativije i interesantnije ulaganje u odmorište", rekao je Topić. Pojasnio je da odmorište uvijek ide "u paketu", s obje strane, odnosno iz oba pravca, te da je najpotrebnija pumpa, uz koju idu i prateći sadržaji.

"Na autoputu imamo dvije lokacije za izgradnju odmorišta, a ovdje se radi o sjevernom dijelu, odnosno u Lužanima. Sam oblik i sadržaj je manje-više isti kao svugdje u svijetu, a obavezni su parking prostor, benzinska stanica, prodavnica i kafić za osvježenje", pojašnjava Topić i dodaje da dosad nije bilo interesa za izgradnju, iako je već postojao jedan javni poziv i iako su u "Autoputevima RS" imali direktne razgovore sa zainteresovanim povodom toga.

Dionica autoputa Banjaluka - Gradiška, koja je u saobraćaj puštena 2011. godine, duga je 32 kilometra. Jedna naftna kompanija u RS je prije tri godine pokrenula inicijativu za gradnju i korišćenje odmorišta Lužani, međutim nakon raspisivanja javnog poziva za dodjelu koncesija 3. septembra 2015. godine, u predviđenom roku od 60 dana nije pristigla nijedna ponuda, te je Vlada RS poništila taj postupak.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

CitalacSaZapada

A jebem ti, sta je vama vijest.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije