Društvo

Niče skijalište u Sanskom Mostu na parceli Srbina

Niče skijalište u Sanskom Mostu na parceli Srbina
Foto: N.N. | Niče skijalište u Sanskom Mostu na parceli Srbina

​SANSKI MOST - Članovi Kluba ekstremnih sportova "Kondor" započeli su aktivnosti na uređenju skijališta na području brda Magarice, koje se nalazi iznad Sanskog Mosta, odakle se pruža predivan pogled na taj grad.

Prema riječima predsjednika ovog kluba Edina Seferovića, planiraju urediti staze za skijanje i sankanje, a na ovom lokalitetu instalirali su i improvizovanu žičaru. "Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti u narednim danima i da će biti više snijega. Na ovom mjestu očekujemo veliki broj Sanjana svih uzrasta, a za njih ćemo obezbijediti i tople napitke u šatoru koji ćemo postaviti", kazao je Seferović.

On je posebnu zahvalnost uputio vlasniku zemljišta, inače građaninu srpske nacionalnosti, koji im je svoju parcelu bez ikakve naknade ustupio na korištenje. Podršku naporima ovog sportskog društva obećao je i načelnik Faris Hasanbegović, istakavši mogućnost da lokalne vlasti izdvoje sredstva za nabavku profesionalne žičare.

"Sanski Most ne posjeduje uređeno skijalište i mislim da je ovo zaista dobar projekat koji vrijedi podržati", kazao je Hasanbegović.

U prijeratnom periodu na području sanske općine postojalo je poznato skijalište na planini Korčanici, dvadesetak kilometara od ovog grada, ali je u poslijeratnom periodu devastirano i trenutno potpuno neupotrebljivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije