Društvo

Nikola Vojvodić vjeruje u čudotvorstva svete Trojeručice: Iz ikone curi mirisno ulje

Nikola Vojvodić vjeruje u čudotvorstva svete Trojeručice: Iz ikone curi mirisno ulje
Nikola Vojvodić vjeruje u čudotvorstva svete Trojeručice: Iz ikone curi mirisno ulje

BANJALUKA - Dok sam se spremao za spavanje, osjetio sam jak i neobičan miris koji se širio sobom, ali sam pomislio da tamjan miriše jer ga imam dosta u sobi, ali kada sam se približio ikoni, vidio sam da se niz nju polako sliva tečnost koja je ličila na ulje.

Ovako je počeo svoju priču Nikola Vojvodić, petnaestogodišnji dječak iz naselja Starčevica, koji je kupio ikonu svete Trojeručice, a koja je prije nekoliko dana počela da mirotoči.

"Ikonu sam kupio prije 15 dana od oca Velimira iz crkve Svete trojice, osveštanu sam je donio kući i stavio na zid", kaže Nikola, koji tada nije ni slutio da će se ovakvo nešto desiti.

Dodaje da se tečnost prvo pojavila kod očiju Trojeručice, pa onda iz treće ruke i da se polako slivala niz zid. U čudu je pozvao majku, koja je u prvi mah pomislila da se on šali s njom i da je sam stavio neku tečnost na ikonu.

"Nakon sat i po se i sama uvjerila da je ikona sama krenula da mirotoči. Nakon toga smo stavili vatu da upija tu tečnost, jer su mi rekli da se ta tečnost sakuplja", pojasnio je Nikola.

Tvrdi da su se nekoliko dana prije pojavljivanja tečnosti ikone pomjerale na zidu i dodaje da je čudno da ikona mirotoči baš tokom čiste nedjelje, kako se zove sedmica pred najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs.

Istakao je da je ista ovakva ikona svete Trojeručice, koja se nalazi u manastiru Osovica, pretprošle sedmice mirotočila, isto iz treće ruke.

Senka Miličević, Nikolina majka, kaže da je njen sin veći vjernik od nje, ali da se i sama začudila kad je vidjela kako Trojeručica mirotoči, te da je po nekoliko puta morala da uđe u sobu da vidi da li je to istina. Dodaje da se čudno osjeća od kada se pojavilo ulje na ikoni.

"Još sam pod utiscima, jer ovo je stvarno čudno i nesvakidašnje. I sada gledam u ikonu i ne vjerujem da je ovakvo nešto moguće. Ne znam šta da mislim", rekla je Miličevićeva.

Dodala je da je otac Zlatko predložio da ikonu daju u crkvu kako bi se ljudi poklanjali, ali da ona nije pristala na to.

"Moj sin je od malih nogu bio veliki vjernik. U drugom razredu osnovne škole je počeo pisati crkvena slova", kaže Miličevićeva i dodaje da umjesto računara njen sin u sobi drži ikone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije