Društvo

Nikolić: PCR kabinetu u Brčkom prijeti zatvaranje

Nikolić: PCR kabinetu u Brčkom prijeti zatvaranje
Foto: vlada.bdcentral.net | Nikolić: PCR kabinetu u Brčkom prijeti zatvaranje

BRČKO - Pi-si-ar (PCR) kabinetu koji je u ponedjeljak, 3. avgusta, zvanično otvoren u Brčkom, prijeti zatvaranje ukoliko Skupština distrikta ne prihvati novi organizacioni plan vladinog Pododjeljenja za javno zdravstvo sa sistematizacijom radnih mjesta, rekla je šef tog Pododjeljenja Anđa Nikolić.

Nikolićeva je izjavila da laboratorija neće moći da radi zakonito ukoliko neki od zaposlenih i dalje budu radili po ugovoru o djelu i volonterski.

Ona je napomenula da u laboratoriji, osim stručnog osoblja, rade i konsultanti.

"Kapacitet laboratorije je oko 40 testova u jednom ciklusu, a kad se sva ekipa uhoda, onda će to moći da bude i dva puta dnevno", rekla je Nikolićeva.

On je navela da je prilikom nabavke kabineta dobijeno 1.000 testova, te da neće biti nestašice jer je pokrenuta nabavka za još 2.000 testova.

Nikolićeva je dodala da se uzorci uzimaju u Domu zdravlja, nakon čega se donose u laboratoriju na analizu.

"Svi uzorci koji se uzmu do 11.00 časova donose se ovdje, u laboratoriju, i oni su uveče završeni, odnosno uzorci koji su uzeti danas najkasnije će biti urađeni sutra. Ključno je da moramo imati obučen kadar koji je spreman da ove poslove obavlja kako treba", istakla je Nikolićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije