Društvo

Pratite nas na Google news

Nikšićanin ulovio pastrmku kapitalca

Nikšićanin ulovio pastrmku kapitalca
Nikšićanin ulovio pastrmku kapitalca
V.D.

TREBINJE - Nikšićki ribolovac Peko Kilibarda, član Sportskog ribolovnog društva Nikšić, Ribolovni klub „Mladica“, ulovio je u subotu najveću ribu na otvaranju Ribarske sezone Trebinje 2017., a u pitanju je pastrmka od pet kilograma koja je u prvi mah našoj ekipi izgledala kao som.

„Dosta sam se borio s njom, ali mogu reći da sam je ulovio bez ikakve posebne tehnike, na mašinicu „šimano“ i najlon od 16 milimetara i udicu. Primama je bila hleb i žito, a mamac riba gaovica“, rekao nam je ovaj Nikšićanin kome je ovo u ribarenju dužem od dvadeset godina takođe najveći trofej.

Ove je godine, doduše, i ulov i broj ribolovaca na otvaranju kod Ribarske kuće u Ušću nadomak Trebinja bio nešto manji, ali su zato ribolovci bili dobeo raspoloženi, pržeći na roštilju i kuvajući riblji kotlić od onoga što su ulovili.

„Prošle godine smo imali petnaest poribljavanja, otpilike oko 400 do 450 hiljada komada potočne i kalifornijske pastrmke, tako da uz pravilno ribarenje – ribe ne može nedostajati u našim vodama“, rekao je na otvaranju Mićo Ninić, predsjednik Sportskog ribolovnog društva Trebinje.

On je, zajedno sa svojim kolegama iz društva, po tradiciji danas zapalio oko 50 mreža i parangala zaplijenjenih u krivolovu, ističući da su ovo standardni problemi, ali da će se ribočuvarska služba i ubuduće boriti protiv svih oblika nepoštivanja voda sliva rijeke Trebišnjice i njene flore i faune.

Na otvaranju ribolovne sezone u Ušću su bili i ribolovci iz Nevesinja, Gacka, Bileće, Mostara, Meljina, Igala, Nikšića, Dubrovnika, a mnogi od njih su se odmah uputuili na  obale Trebišnjice zbog boljeg ulova...

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije