Društvo

Nikšićko pivo donosi 3x3 turnir u 21 grad širom Republike Srpske

Nikšićko pivo donosi 3x3 turnir u 21 grad širom Republike Srpske
Foto: N.N. | Nikšićko pivo donosi 3x3 turnir u 21 grad širom Republike Srpske

Nikšićko pivo 3x3 liga Republike Srpske, koja se ove godine igra širom 21 opštine/grada, počela je 5. juna turnirom u Ugljeviku, a privukla je veliku pažnju publike i ljubitelja dobrog basketa. Nakon 21 turnira, biće poznat šampion ligaškog dijela prvenstva, a to će biti ekipa koja tokom tri mjeseca sakupi najviše bodova. Najbolja ekipa izboriće nastup na finalnom prvenstvu Austrije u Beču, koji će se održati 20. i 21. avgusta. Turnir u Beču ima status čelendžera i sve ekipe, koje tu učestvuju boriće se za prolazak u dalje takmičenje - FIBA 3x3 World Tour.

Nakon održanog turnira u Ugljeviku, gdje je pobjedu slavila ekipa "3x3 Jeliks" Peljave, odigran je turnir u Petrovu 11. juna, gdje je prva bila ekipa "Inving" iz Prijedora. Naredni turnir karavana Nikšićko pivo 3x3 lige Republike Srpske bio je u Bratuncu, a prvo mjesto pripalo je  timu "Old school" iz Pala. Junski dio lige okončan je 24. i 25. juna u Trnu, kada je prvo mjesto osvojila ekipa "3x3 KS Kleopatra" iz Gračanice.

Za igrače basketa u Srpskoj, slijedi vreli jul, tokom kojeg će biti odigrano čak 11 turnira širom RS kao i šest u avgustu.

Pored toga što pobjednik ligaškog dijela ide na čelendžer u Beč, za šta je zaslužan Košarkaški savez Republike Srpske, koji je od ove godine donio odluku da se još aktivnije uključi u podršku organizacije ovog takmičenja, po završetku ligaškog dijela, biće održan i finalni turnir Prvenstva Republike Srpske. Na ovom finalnom turniru biće izabran šampion Srpske u basketu, a cilj organizatora je da pronađu finansijska sredstva da i šampion nastavi svoje takmičenje na nekom od čelendžera ili masters turnira.

Upravni odbor 3x3 Republike Srpske podijeliće specijalne pozivnice za finalni turnir lige turnirima, koji nisu u sklopu Nikšićko pivo 3x3 lige Republike Srpske 2022. Cilj Saveza 3x3 Republika Srpska, jeste da se liga proširi i na druge opštine i gradove u Srpskoj.

Nova pravila od ove godine nalažu da sve ekipe i igrači, koje se takmiče u sklopu Nikšićko pivo 3x3 lige Republike Srpske su obavezni da imaju potvrđene profile na FIBA 3x3 platformi, potvrde učešće najkasnije 24 h do početka turnira (do žrijebanja turnira), a žrijeb za turnir se obavlja 24 h prije početka turnira. Ekipa može promijeniti jednog igrača nakon žrijeba turnira, ukoliko novi igrač ima bolji ranking i ukoliko promijenjeni igrač utiče na timski ranking, igrač gubi pravo nastupa na turniru.

Ponosni sponzor 3x3 lige je nikšićko pivo, zahvaljujući kojem će svi turniri biti prenošeni uživo. Omiljeni pivski brend je tu da pruži podršku kvalitetnim sportskim događajima širom regiona, te osvoji srca novih potrošača, koji cijene kvalitet i tradiciju, ali i inovativnost, koju ovaj brend njeguje više od 125 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije