Društvo

Pratite nas na Google news

Normalizovan aviosaobraćaj na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

Normalizovan aviosaobraćaj na Međunarodnom aerodromu Sarajevo
Foto: Arhiva | Normalizovan aviosaobraćaj na Međunarodnom aerodromu Sarajevo
N.N.

SARAJEVO - Nakon što su juče, zbog magle i smoga, otkazani svi letovi sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, saobraćaj je danas normalizovan.

Avioni iz Istanbula i Beograda sletjeli su ovo jutro na sarajevski aerodrom, a letova za Zagreb i Beč jutros nije bilo zato što sinoć nisu uspjeli da slete na aerodrom zbog slabe vidljivosti.   Ovog jutra vidljivost je znatno veća, a prema posljednjim mjerenjima Air Visuala koji mjeri zagađenost vazduha u svijetu, Sarajevo se nalazi na 53. mjestu, prenosi N1.

Situacija bi, prema prognozi meteorologa Nedima Sladića, ubuduće mogla biti sve bolja. 

Kazao je kako će padavine i hladna fronta već sutra dovesti do sloma aerozagađenja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije