Društvo

Nova obuća za 210 policajaca

Nova obuća za 210 policajaca
Foto: MUP KS | Nova obuća za 210 policajaca

SARAJEVO – Opština Novi Grad Sarajevo nabavlja specijaliziranu obuću za 210 pripadnika Policijske uprave Novi Grad Sarajevo.

Radi se o vodonepropusnoj i obući pogodnoj za sve vremenske uslove, čije su karakteristike u skladu sa Uredbom o jedinstvenoj policijskoj uniformi policijskih snaga u Federaciji Bosne i Hercegovine, a koja je od izuzetne važnosti za rad policijskih službenika na terenu.

Načelnik Semir Efendić potpisao je ugovora sa firmom „Inkos“ Export-Import d.o.o. Kakanj, koja će izvršiti isporuku navedene opreme, a koja je procedurom javne nabavke izabrana za isporučioca.

„Opština Novi Grad je proteklih godina izdvajali značajna finansijska sredstva za podršku radu PU Novi Grad, za nabavku policijske opreme, vozila i ostale opreme za policijske službenike. Radi se o obući koja je neophodna za policijske službenike da bi obavljali svoje poslove na terenu, s obzirom na to da smo imali problem oko nabavke policijske uniforme i obuće zbog donošenja nove Uredbe. Ova nabavka će mnogo značiti za policijske službenike, jer je obuća koju koriste dotrajala i faktički je neupotrebljiva“, izjavio je predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije Kantona Sarajevo Sadik Ećo.

On je kazao da se radi o čizmama koje za čiju je nabavku izdvojeno 100.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije