Društvo

Nove knjige i računari iz Mozzarta za osnovce u dvije škole u Srpskoj

Nove knjige i računari iz Mozzarta za osnovce u dvije škole u Srpskoj
Foto: Ustupljena fotografija | Nove knjige i računari iz Mozzarta za osnovce u dvije škole u Srpskoj

U okviru svog društveno odgovornog rada, kompanija Mozzart nastavlja da pruža podršku obrazovnim ustanovama širom naše zemlje. Brojne donacije stigle su na adrese vrtića, osnovnih, srednjih, muzičkih i škola sporta, te fakulteta. Nedavno su se poklonima obradovali osnovci iz Nevesinja koji su dobili računare i đaci iz Osmaka kojima su stigle nove knjige za lektiru.

"Opšte je poznato da je Mozzart društveno odgovorna kompanija koja rado učestvuje u raznim akcijama i drago nam je što nisu zapostavili obrazovanje. Lijepu vijest o njihovoj donaciji sam podijelila sa učenicima i zaposlenima u školi, a njihovi utisci i osmijesi sve govore. Najveće zadovoljstvo je kada đaku dam novu knjigu koja nije pocijepana, a zauzvrat dobijem pozitivnu reakciju. To je sada moguće zahvaljujući kompaniji Mozzart", poručuje Mira Vidaković, bibliotekarka Osnovne škole Aleksa Šantić u Osmacima.

Škola je osnovana 1926. godine, a danas broji 180 đaka i pod njenim okriljem su centralna - devetogodišnja škola, te područna odjeljenja u Capardama sa devet i Matkovcu sa pet razreda. Nove knjige čitaće đaci sve tri škole s obzirom na to da postoji jedna školska biblioteka u Osmacima, dok za područna odjeljenja nastavnici zadužuju lektiru u ime učenika.

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću donacijom je usrećio i osnovce sa juga Republike Srpske. Osnovnoj školi Risto Proroković u Nevesinju bili su potrebni računari zbog uvođenja novog predmeta "Digitalni svijet", digitalizacije nastave, elektronskog dnevnika, ali i želje za radom sa učenicima na savremen način.

"Kao direktor, dužna sam dati sve od sebe da obezbijedim što bolje uslove za rad škole, pa stalno tražim donacije i šaljem molbe na brojne adrese. Jedna od rijetkih kompanija, koja se odazvala, je Mozzart zbog čega osjećamo veliku zahvalnost. Svi u školi smo srećni i izuzetno zadovoljni povodom ove donacije koja nam mnogo znači i zaista će nam mnogo pomoći u poboljšanju kvaliteta nastave", kaže Mara Šaran, direktorka OŠ "Risto Proroković Nevesinje".

Prva osnovna škola u Nevesinju osnovana je 1886. u privatnoj kući prvog učitelja Riste Prorokovića po kojem nosi ime od 1958. godine. Škola broji 862 učenika koju nastavu pohađaju u dva objekta centralne škole i čak devet područnih odjeljenja, od kojih su četiri devetorazredna i pet petorazrednih.

Zbog brojnosti đaka i kompleksnog uređenja škole, potrebe za organizaciju rada, održavanje objekata, a posebno za osavremenjavanjem nastavnog procesa zaista su velike. Zato im je, kažu, donacija iz Mozzarta stigla u pravi čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije