Društvo

Novi Borik: Proslavljena Dječija nova godina

Novi Borik: Proslavljena Dječija nova godina
Foto: Velibor Tripić | Novi Borik: Proslavljena Dječija nova godina

BANJALUKA - U naselju Novi Borik u Banjaluci u nedjelju naveče održana je proslava Dječje nove godine i dodjela paketića mališanima stanara, izvođača radova, agenata i prijatelja kompanije "Ekvator".

Veliki broj mališana ispunio je prostoriju kompanije "Ekvator", koja je organizovala ovu proslavu i dodjelu paketića, i radosno dočekao ovo slavlje, na kojem su se svi zajedno igrali, pjevali, plesali i družili.

Oni su nestrpljivo dozivali Djeda Mraza, koji se nedugo zatim pojavio, kada je nastala velika graja i radost djece, koja su jedva čekala da ga dodirnu i pozdrave se s njim.

Nakon toga im je Djed Mraz podijelio paketiće i učinio praznike još ljepšim.

Pored bogatog programa, za najmlađe je održana i mađioničarska priredba, a oni su srećni zbog poklona, pjesmom i igrom oduševili prisutne.

Đorđe Davidović, predsjednik kompanije "Ekvator", poručio je da je na nagovor unuka Đorđa organizovao ovu proslavu.

"Povod za ovu proslavu je pitanje mog unuka: 'Deda, gdje ću ja da dobijem paketić', nakon čega sam odlučio da pripremimo ovu divnu manifestaciju za sve prijatelje kompanije 'Ekvator', izvođače radova, kooperante, agente i mnogobrojne prijatelje, koji već 30 godina sarađuju s nama na obostrano zadovoljstvo", kazao je Davidović.

Prema njegovim riječima, cilj ove proslave je da se okupe svi prijatelji kompanije "Ekvator", te da se oni upoznaju, druže i sarađuju.

"Očekujem od ove omladine da postanu pravnici, inženjeri, doktori, političari, sportisti, pjevači. Najbitnije je da postanu dobri i uspješni ljudi, sveukupno dio jedne velike porodice zvane 'Ekvator'. Biću srećan ako ovo slavlje za nekoliko godina bude zahtijevalo i dvoranu 'Borik', da se svi zajedno okupimo, udružimo i pomažemo u sklopu porodice i kontakata jedni s drugima", rekao je Davidović.

Istakao je da je dobio obećanje Gradske uprave da će iduće godine u Novom Boriku biti napravljen veliki vrtić i škola preko puta ovog naselja.

"Naš najveći kapital je omladina koju imamo i kontakti koje je kompanija 'Ekvator' stekla po cijelom svijetu, te privredni i politički ambijent. Odlučili smo da se sa svima koji su učestvovali na bilo koji način u radu kompanije družimo pred Novu godinu s unucima ili djecom", dodao je Davidović.

Roditelji, bake, deke i djeca su imali samo riječi hvale za ovu proslavu i dodjelu paketića, koja je priređena za najmlađe.

Zora Bulatović-Kremenović, baka dvoje unučadi od dvije i šest godina, pohvalila je proslavu Dječje nove godine i dodjelu paketića te rad, razvoj i unapređenje kompanije "Ekvator".

"Posebno sam zahvalna za ovaj lijepi gest koji je zaista pažnje vrijedan. Djeca su najzahvalnija i ona su to svojim veseljem najbolje i promovisala", istakla je Bulatović-Kremenovićeva.

Trogodišnji dječak je kazao da je srećan što je vidio Djeda Mraza i da je dobio puno poklona u paketiću, koji je jedva dočekao.

"Dobio sam veliki paketić u kojem ima čipsa, keksa, čokolade, bombona i još puno svega što volim. Ja najviše volim slatkiše i njih ću prve pojesti", kazao je ovaj mališan.

Njegov stariji drugar od pet godina dodao je da mu je najzanimljivija bila mađioničarska priredba, u kojoj im je, kako je rekao, mađioničar pokazao svoje trikove.

"Djed Mraz mi je takođe bio zanimljiv, slikao se s nama i pričao, dao nam je i paketiće i jedva smo čekali da vidimo šta smo sve dobili", kazao je ovaj dječak.

Djevojčica od četiri godine rekla je da se igrala sa svima na priredbi, a da je najbolja bila muzika, jer je znala sve pjesme i mogla je uz njih plesati.

"Meni je sve bilo zanimljivo, baš smo se lijepo družili i igrali, dobila sam paketić i gledali smo priredbu. Baš mi je drago što su me mama i tata doveli ovdje", kazala je ova djevojčica.

"Ekvator" posluje od 1989. godine i predstavlja jednu od najuspješnijih kompanija na prostoru Banjaluke i RS.

Primarna djelatnost je graditeljstvo s akcentom na novo stambeno naselje Novi Borik s oko 2.000 stanova (www.noviborik.com), projektovano prema najvišim standardima.

Pored toga, u vlasništvu je velikog broja nekretnina u Banjaluci i šire.

Kompanija je izgradila i poslovni centar "Ekvator" u centru grada, koji i nakon mnogo godina prestavlja prepoznatljiv marker grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije