Društvo

Novi protest ugostitelja u Sarajevu

Novi protest ugostitelja u Sarajevu
Foto: Nedžad Uglješa | Novi protest ugostitelja u Sarajevu

SARAJEVO - Ugostitleji i hotelijeri iz Kantona Sarajevo danas su organizovali protestnu šetnju od Vječne vatre do Parlamentarne skupštine BiH kako bi izrazil nezadovoljstvo zbog odluke Kriznog štaba Vlade KS da pod ključ stavi ovaj kanton od petka u 20 sati, do ponedjeljka u 7 sati.

Ugostitelji i hotelijeri traže da se onda u potpunosti zatvori Kanton, da se time spasi zdravstveni sistem, ali pomogne i njima, jer, kako su, rekli, oni su pod ključem već godinu dana.

Adil Šurković je, u ime Udruženja ugostitelja Kantona Sarajevo (KS), novinarima kazao kako sudionici protesta traže potpuni lockdown u BiH, te da se protive selektivnim mjerama.

"Tražimo potpuno zatvaranje u Bosni i Hercegovini, a ne samo u Kantonu Sarajevo. Mi ugostitelji ne možemo dalje. Naša egzistencija je totalno ugrožena i mi smo u lockdownu već godinu dana", upozorio je Šurković.  

Istovremeno, naveo je kako uvođenje zabrane rada samo u dane vikenda i samo u Kantonu Sarajevo neće spriječiti širenje virusa korona, te da bi tek potpuno zatvaranje imao smisla.

Šurković je podsjetio da su njihovi zahtjevi proslijeđeni nadležnima u KS-u, te najavio da će mirni protesti biti nastavljeni, ukoliko ti zahtjevi ne budu ispoštovani.

Nakon okupljanja učesnici protesta uputili su se ka zgradi Kantona Sarajevo, kako bi još jednom iskazali nezadovoljstvo najavljenim mjerama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije