Društvo

Novitović: Padavine za sada nisu prouzrokovale veće probleme

Novitović: Padavine za sada nisu prouzrokovale veće probleme
Foto: Printscreen/Youtube | Novitović: Padavine za sada nisu prouzrokovale veće probleme

​ISTOČNO SARAJEVO - Kišne i snježne padavine koje su zahvatile Republiku Srpsku do sada nisu prouzrokovale veće probleme, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović.

Novitović je dodao da Republičkoj upravi civilne zaštite nije stigla nijedna prijava o eventualnim problemima, niti ijedan zahtjev za intervenciju.

Republička uprava civilne zaštite upozorila je ranije na potencijalnu opasnost od obilnih padavina koje se očekuju u južnim krajevima, posebno od moguće pojave bujičnih poplava, ali i na probleme koje bi mogle napraviti nove snježne padavine.

Pozivajući se na prognozu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, Uprava je najavila da se u južnim krajevima očekuju obilnije padavine, a u višim predjelima i na planinama formiranje novog snježnog pokrivača, i to značajnije u Sarajevsko-romanijskoj regiji.

Upozoreno je na opasnost od moguće pojave bujičnih poplava zbog jakog intenziteta padavina i kolaps u saobraćaju zbog snježnih padavina, posebno preko planinskih prevoja, kao i na opasnost od aktiviranja klizišta i odrona na pojedinim putnim pravcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije