Društvo

Novo udruženje "Ponos" u Doboju: I Jerinić kao otac tri sina član

Novo udruženje "Ponos" u Doboju: I Jerinić kao otac tri sina član
Foto: N.N. | Novo udruženje "Ponos" u Doboju: I Jerinić kao otac tri sina član

DOBOJ - Roditelji troje djece dobili su novo udruženje u Doboju u čiji rad se mogu uključiti, a kao otac tri sina istom se pridružio i dobojski gradonačelnik Boris Jerinić.

"Raduje me što sam, evo, danas postao i ja član Udruženja 'Ponos'. Potpisao sam pristupnicu i pozivam sve roditelje koji imaju troje ili više djece da postanu članovi Udruženja. Najžalije mi je što nemam dovoljno vremena, naravno zbog obaveza i posla kojim se bavim, ali trenuci s njima i kada su nestašni i kada su poslušni svakako da ispunjavaju", rekao je Jerinić.

Radana Đurić iz Boljanića, majka dvije djevojčice i dječaka, takođe se uključila u rad organizacije.

"Ja sam majka djece između kojih je razlika godinu i četiri mjeseca, znači to je sve jedno do drugog. Najstarija kćerka je tu da mi pomogne. Na sve se čovjek navikne i stekne iskustvo, tako da nema neke razlike sa jednim ili troje djece", iskrena je Đurićeva.

Na čelu "Ponosa" je Marina Protić, koja navodi da trenutno okupljaju više od stotinu porodica.

"Iskreno, porodice sa troje djece nisu već imale priliku na području grada da budu član nekog udruženja jer smo prvo udruženje sa troje i više djece. Naravno, nama se mogu priključiti i sve ostale porodice koje imaju više djece. To su, mogu da kažem, one porodice na koje smo posebno ponosni, a naravno i ove sa troje djece nisu ništa manje značajne od onih sa četvoro i više djece", kazala je Protićeva.

Doboj sada ima dva udruženja višečlanih porodica jer odranije postoji Udruženje "Budućnost 4+" na čijem je čelu Olivera Nedić.

"Svakako da Udruženje '4+' ima određen broj porodica sa četvoro i više djece. Mene raduje da imaju mogućnosti i roditelji koji imaju troje djece da pristupe Udruženju, a i 'ponosna kartica', taj projekat koji je grad Doboj podržao, je za troje i više djece i mislim da ćemo na ovaj način obuhvatiti veći obim porodica", rekao je Jerinić.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije