Društvo

Novogodišnje žurke uz "Crvenu jabuku", "Hladno pivo", Joksimovića...

Novogodišnje žurke uz "Crvenu jabuku", "Hladno pivo", Joksimovića...
Foto: N.N. | Novogodišnje žurke uz "Crvenu jabuku", "Hladno pivo", Joksimovića...

BANJALUKA, SARAJEVO - Jelena Tomašević, "Crvena jabuka", Željko Joksimović, Hari Mata Hari, te "Hladno pivo2, samo su neki od izvođača koji će građane BiH zabavljati na trgovima 31. decembra i uz koje će dočekati novu 2020. godinu.

Banjalučani i njihovi gosti će slaviti uz trodnevne koncerte i turistički sadržaj na Trgu Krajine, nazvan "Zimska varoš", a koji će trajati do 5. januara.

"Približavajući se najluđoj noći, Banjalučani i gosti će 30. decembra moći da čuju Mariju Šerifović, da bi Novu godinu dočekali uz poznate melodije 'Crvene jabuke' i Jelene Tomašević. Dan poslije, 1. januara, nastupiće i jedna od najpopularanijih mladih pjevačica - Aleksandra Prijović", rekli su iz Gradske uprave Banjaluka.

Jedna od najvećih zvijezda regiona, Željko Joksimović, uz svoje poznate hitove uvešće Sarajlije, goste i turiste u 2020. godinu na Trgu BiH u samom centru Sarajeva.

"Noć uoči dočeka Nove godine, 30. decembra, sa nama će biti profesor Ognjen Bomoštar ispred Vječne vatre izvodeći najpoznatije klasične kompozicije i evergreen pjesme. Prve večeri nove 2020. - 1. januara, takođe ispred Vječne vatre, zabavljaće nas naš kultni rok band 'Zabranjeno pušenje'", najavili su organizatori.

Mostarce će u novogodišnjoj noći, između ostalih, zabavljati zagrebačka grupa "Hladno pivo".

"Ove godine zabavu će otvoriti grupa 'Twist' i oni će biti uvod u glavni dio programa, a zatim slijedi istarska grupa 'Gustafi' te 'Hladno pivo'. To je grupa koja će, vjerujemo, vrlo energično uvesti Mostarce u Novu godinu", rekli su organizatori.

Višednevni program za građane sprema i Gradska uprava grada Trebinje. Osim tradicionalne manifestacije dječjeg dočeka, građani će uživati i u koncertu poznatog bh. izvođača.

"Trenutno smo u pregovorima s još nekim muzičkim grupama, a poznato je da će 29. decembra biti koncert gradske muzike na trgu. Centralni novogodišnji događaj je koncert Harija Varešanovića (Hari Mata Hari) na trgu", ispričali su iz Gradske uprave Trebinje.

Iako je program dočeka Nove godine za grad Prijedor još u izradi, iz Gradske uprave su nam potvrdili da će, kao i ranijih godina, biti organizovani sadržaji na trgu, kako za najmlađe, tako i za starije.

"Sigurno ćemo imati novogodišnji program, uz neke novine naravno, što znači da će sigurno biti organizovana dječija Nova godina i doček Nove godine na  trgu", naveli su iz Gradske uprave grada Prijedor.

Lokalni bendovi će zagrijati novogodišnju atmosferu u sklopu manifestacije "Gradiška zima", a iz Gradske uprave Gradiška najavili su koncerte kako za međunarodnu, tako i za pravoslavnu Novu godinu.

I u Brčkom spremaju posebno iznenađenje u vidu manifestacije "Čari zime", a pregovori s muzičkim izvođačima su u toku. 

"Ove godine u Brčkom otvaramo i klizalište za građane, to je neka sveobuhvatna novogodišnja priča koju želimo da poklonimo građanima", ispričali za "Nezavisne" nadležni u Brčko distriktu.

Izvođači po gradovima

BANJALUKA

  • Marija Šerifović
  • "Crvena jabuka"
  • Jelena Tomašević
  • Aleksandra Prijović

SARAJEVO

  • Željko Joksimović
  • "Zabranjeno pušenje"
  • Ognjen Bomoštar

MOSTAR

  • "Hladno pivo"
  • "Twist"
  • "Gustafi"

TREBINJE

  • Hari Mata Hari

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije