Društvo

Novogodišnji paketići djeci iz Metohijske kotline

Novogodišnji paketići djeci iz Metohijske kotline
Foto: Srna | Novogodišnji paketići djeci iz Metohijske kotline

Predsjednik Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je novogodišnje paketiće djeci u nekoliko mjesta Metohijske kotline, koje su prikupili njihovi vršnjaci u Republici Srpskoj.

Arlov je paketiće podijelio djeci u selima Banje i Suvo Grlo u opštini Srbica, Crkolez i Osojane u opštini Istok, Vidanje iz opštine Klina i u Goraždevcu.

„Prikupljeno je 1.000 paketića, a u akciji je učestvovalo oko 40.000 učenika, njihovih roditelja i nastavnika iz Republike Srpske s ciljem da srpskoj djeci u izolovanim srpskim sredinama, poput sela koja smo danas posjetili, pokažemo da nisu sama i da svi mi Srbi iz Srpske mislimo i brinemo o njima“, rekao je Arlov Srni.

On je najavio da će djeca iz skoro svih srpskih sredina na Kosovu i Metohiji i ove godine boraviti kod svojih vršnjaka u Republici Srpskoj, kao i da će se nastaviti aktivnosti koje se odnose na pomoć djeci sa posebnim potrebama iz Udruženja "Podrži me".

„Raduje to što u srpskim selima raste broj djece, jer je to garancija da će Srbi opstatiti na svojim ognjištima na Kosovu i Metohiji“, rekao je Arlov, te naglasio da je borba za svetinje besmislena ukoliko nema djece.

Predsjednik Privremenog organa srpske opštine Istok Mališa Đurić zahvalio je sunarodnicima iz Republike Srpske uz poruku da će srpska djeca i njihovi roditelji sa Kosova i Metohije znati da cijene ono što njihovi vršnjaci iz Srpske čine za njih.

„Veliko hvala za svaku vrstu pomoći i za to što naša deca nisu zaboravljena. Svesni smo da sve dok je Srpske, mi Srbi sa Kosova i Metohije imamo na koga da se ugledamo“, rekao je Đurić.

Arlovu i vršnjacima iz Srpske zahvalila je Јelica Micić, učenica šestog razreda iz Vidanja kod Kline, uz poruku da će se vidjeti na ljeto i da im mnogo znači to što znaju da nisu sami.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije