Društvo

Pratite nas na Google news

O zemljištu na Trebeviću u ponovnom postupku

O zemljištu na Trebeviću u ponovnom postupku
Foto: Ilustracija | O zemljištu na Trebeviću u ponovnom postupku
Srna

BANJALUKA - Poništavanjem dva rješenja kojima je utvrđeno pravo svojine na više od 56 dunuma zemljišta na Trebeviću u korist opštine Istočni Stari Grad, ova upravna stvar je vraćena na ponovni postupak i odlučivanje, rečeno je u Republičkoj upravi za geodetske i imovinskopravne poslove /RUGIP/.

Ova rješenja su donesena nakon žalbi Pravobranilaštva Republike Srpske i odnose se na lokalitet u katastarskoj opštini Dovlići, ukupne površine 56.231 metar kvadratni, čime se uskraćuje pravo opštini Istočni Stari Grad da prometuje pomenuto zemljište.

Iz RUGIP-a su dodali da njihova radna grupa, formirana da utvrdi sve eventualne zloupotrebe u vezi sa sticanjem i prometovanjem pomenutih nepokretnosti, vrši analizu spornih predmeta, počevši od 2011. godine.

"O detaljima izvještaja ove grupe javnost će biti blagovremeno obaviještena", rekli su u RUGIP-u.

Zakonom o stvarnim pravima Republike Srpske, njegovim izmjenama i dopunama, propisano je da se nepokretnostima u svojini Republike i jedinica lokalne samouprave, kao i sa pravom građenja, može raspolagati samo na osnovu javnog konkursa i uz naknadu utvrđenu po tržišnoj cijeni, ako posebnim zakonom nije drugačije određeno.

"Prema podacima kojima raspolažemo, Područna kancelarija RUGIP-a u Istočnom Starom Gradu nije zaprimila zahtjev za sprovođenje u evidencijama za pomenute nepokretnosti", naveli su iz RUGIP-a.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije