Društvo

OC Jahorina predstavlja prvi specijalizovani Detox Jahorina program

OC Jahorina predstavlja prvi specijalizovani Detox Jahorina program
Foto: Ustupljena fotografija | Jahorina predstavlja prvi specijalizovani Detox Jahorina program

Jahorina je jedinstveni bh. prirodni resurs, vazdušna banja, oaza zelenih šuma, životinjskog svijeta, ljekovitog planinskog bilja i kao takva čovjeku predstavlja utočište od haotične svakodnevice i toksičnog gradskog ambijenta.

Novi stil života, brzina, dinamika i stres modernog vremena, ipak kod velikog broja ljudi budi svijest i spoznaju o važnosti odnosa s prirodom, te dovode do potrebe za čišćenjem na nivou mentalnog zdravlja, osnaživanja duha i održavanja zdravog tijela.

Olimpijski centar Jahorina ovog ljeta predstavlja prvi specijalizovani Detox Jahorina program koji je posvećen zdravlju čovjeka na mentalnom, duhovnom i fizičkom nivou. 

• Kroz pažljivo osmišljen program Detox Jahorina, prijavljene učesnike vodiće stručni tim regionalno poznatih stručnjaka među kojima su nutricionisti koji pripremaju tri različita plana ishrane (sirova, vegeterijanska i balansirana ishrana), psihoterapeut, fizijatar, profesori sporta zaduženi za odgovarajuću tjelovježbu u prirodi, ljekari opšte i alternativne medicine koji će s prijavljenim učesnicima razgovarati o tome kako da nezdrave životne navike zamijene zdravijim.

Među stručnim voditeljima jedinstvenog Detox Jahorina programa je i Maja Volk, poznata kao pobornik i promoter sirove ishrane, profesorica i autor nekoliko knjiga o zdravoj ishrani. U okviru Detox Jahorina programa uputiće prijavljene učesnike u sve benefite ove vrste ishrane i pripremati hranu za one koje žele pristupiti čišćenju organizma sirovom hranom.

"Kultura čišćenja treba da postane rutinski deo svakodnevice, kao pranje ruku... okruženi smo toksinima više nego ikad i detoks nas samih je putokaz ka detoksu planete. Drago mi je da sam deo ove ideje i da mogu malo pridoneti njenom sprovođenju na Jahorini ove godine."

• Detox Jahorina je specijalizovani program namijenjen ljudima koji žive haotičnu svakodnevnicu modernog vremena i svjesni su vlastitog osjećaja i potrebe za resetom.

Dr anesteziolog Saša Plećević, poznatiji kao Dr Feelgood, vodiće učesnike kroz program izbalansirane ishrane na kojima će učesnicima dati odgovore na pitanja šta da jedu, kako, kada i u kojim količinama. Koristeći namirnice najvišeg kvaliteta dr Feelgood poručuje: "Iskoristite fenomenalni Detox Jahorina program i prijavite se, moja misija je da edukujem ljude da sačuvaju i unaprede svoje zdravlje, jer ne postoji lek koji može da zameni pravilnu ishranu i zdravu fizičku aktivnost u prirodnoj zoni."

• Detox Jahorina se održava od 6. do 10. jula na Jahorini i podrazumijeva ograničenu grupu učesnika, kako bi se stručni predavači i voditelji programa mogli posvetiti prijavljenim učesnicima. Prijave učesnika putem sajta: www.dfdjahorina.com/detox

• Program podrazumijeva izlazak iz svakodnevice i ulazak u program podrške i pomoći - sebi.

• Detox Jahorina program takođe podrazumijeva fizičke aktivnosti u prirodi, šetnje uz meditaciju i tišinu, jogu, posebno prilagođenu ishranu na bazi organskih namirnica, te radionice i razgovore na temu osnaživanja ličnosti unutar sebe i prema spoljnom svijetu i stvaranja dobrih navika u ishrani, u odnosu s prirodom te fizičkoj aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije