Društvo

OEBS donirao 26 laptopa Ministarstvu prosvjete i kulture RS

OEBS donirao 26 laptopa Ministarstvu prosvjete i kulture RS
Foto: Ministarstvo prosvjete i kulture RS | OEBS donirao 26 laptopa Ministarstvu prosvjete i kulture RS

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić razgovarala je danas sa zamjenikom Misije OEBS-a u BiH Dmitrijem Iordanidijem koji je ovom ministarstvu uručio 26 laptopa za potrebe obrazovanja djece u školama u Republici Srpskoj.

Trivićeva je zahvalila na ovoj donaciji i istakla da će laptopi biti raspoređeni za potrebe resursnih centara za djecu sa smetnjama u razvoju, te drugim učenicima kojima budu potrebni za kvalitetno praćenje nastavnog procesa.

Ona je ovom prilikom sagovornika informisala o dosadašnjim aktivnostima u okviru reformskih procesa na nivou predškolksog, osnovnog i srednjeg obrazovanja te izrazila očekivanja da će dosadšnja dobra saradnja Ministarstva i Misije OEBS-a i ubuduće biti takva.

Zamjenik Misije OEBS-a u BiH Dmitrij Iordanidi pohvalio je napore Ministarstva i škola zahvaljujući kojima je prethodna školska godina uspješno okončana te izvršene sve pripreme za novu školsku godinu, naglasivši značaj podrške obrazovnim institucijama kako bi se osigurao jednak pristup kvalitetnom obrazovanju za svu djecu, saopšteno je iz Ministarstva.

On je izrazio sigurnost da će ova donacija doprinijeti upravo tome, bez obzira na razvoj epidemiološke situacije ove jeseni, te iskazao jasnu opredijeljenost Misije OEBS-a u BiH da podrži obrazovne vlasti Republike Srpske u sprovođenju projekata od zajedničkog interesa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije