Društvo

OŠ "Desanka Maksimović" prva u Srpskoj sa obdaništem

OŠ "Desanka Maksimović" prva u Srpskoj sa obdaništem
Foto: Srna | OŠ "Desanka Maksimović" prva u Srpskoj sa obdaništem
Srna

STANARI - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić uručila je danas rješenje Osnovnoj školi /OŠ/ "Desanka Maksimović" u Stanarima o obavljanju djelatnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja i istakla da je to prvo takvo rješenje u Srpskoj, u skladu sa strateškim politikama Ministarstva o povećanju obuhvata djece u ustanove predškolskog obrazovanja.

"Mi smo zakonskim izmjenama u prethodnoj godini omogućili da škole koje imaju kapacitete za to mogu da obavljaju i djelatnost predškolskog vaspitanja, naravno, u saradnji sa lokalnim zajednicama koje su nadležne za predškolsko obrazovanje", rekla je Trivićeva novinarima.

Ona je navela da se na ovaj način, razvojnim politikama, želi i u manjim sredinama omogućiti veći obuhvat djece.

Direktor OŠ "Desanka Maksimović" Aleksandar Ristić rekao je da će u ponedjeljak, 17. maja, biti objavljen javni poziv za prijem u obdanište, koje je kapaciteta za oko 50 djece.

On je naveo da objekat ima dvije prostorije za boravak djece, kuhinju i prostoriju za boravak vaspitača, a prednost mu je što se nalazi u okviru škole, sa stručnim saradnicima, sopstvenim sistemom grijanja, mogućnošću korištenja uređenog dvorišta, sportske sale.

Načelnik opštine Stanari Radojica Ćelić rekao je da je izgradnja obdaništa finansirana sredstvima opštine uz značajnu podršku kompanije EFT-a.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije