Društvo

Obezbijeđena sredstva za penzije u Srpskoj, isplata kreće sutra

Obezbijeđena sredstva za penzije u Srpskoj, isplata kreće sutra
Foto: Pixabay | Obezbijeđena sredstva za penzije, isplata kreće sutra

BANJALUKA - Ministarstvo finansija Republike Srpske obezbijedilo je 116.142.922 KM za isplatu avgustovskih penzija za korisnike u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i inostranstvu, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Iz Ministarstva kažu da će sredstva biti doznačena komercijalnim bankama i preduzeću "Pošte Srpske" kako bi od sutra započela isplata penzija za 275.435 korisnika.

"Od početka godine penzije su nominalno povećane za 14 odsto, u avgustu je isplaćena i jednokratna pomoć od 100 KM za korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, na osnovu odluke Vlade Republike Srpske", stoji u saopštenju.

Ukupan iznos potreban za isplatu penzija na godišnjem nivou povećan je rebalansom za 89,8 miliona KM u odnosu na planirani budžet i iznosi ukupno milijardu i 360 miliona KM.

"Ministarstvo finansija i Vlada Republike Srpske nastaviće da prate makroekonomska kretanja i potrebe korisnika prava na penzijsko-invalidsku zaštitu i u skladu sa tim vršiti dalja usklađivanja, dodaje se u saopštenju", navode iz Ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije