Društvo

Obezbijeđeno 2500 toplih obroka za najugroženije članove društva BiH

Obezbijeđeno 2500 toplih obroka za najugroženije članove društva BiH
Foto: N.N. | Obezbijeđeno 2500 toplih obroka za najugroženije članove društva BiH

U okviru projekta Obrok za sve predstavnici Udruženja Pomozi.ba svakodnevno pokucaju na vrata najmanje 1000 starih, iznemoglih i bolesnih lica, te cijelih porodica u Bosni i Hercegovini koji nisu u mogućnosti priuštiti sebi kvalitetan i topao obrok.

Osim hrane, u njihove domove unose posebnu toplinu i osjećaj da nisu zaboravljeni od cijelog društva. Lancu dobrih djela Udruženja Pomozi.ba pridružila se i negazirana prirodna mineralna voda SARA, donacijom u iznosu od 5000 KM, zahvaljujući kojem će biti obezbijeđeno 2500 obroka za one kojima je to najpotrebnije.

Direktan doprinos donaciji dali su i građani BiH, koji su kupovinom vode SARA u Mercator trgovinama, u periodu od 7. septembra do 17. oktobra, podržali ovu akciju i tako pomogli svojim sugrađanima.

"Živimo i radimo u izazovnim vremenima, kada se dodatno trebamo brinuti jedni za druge, a posebno za starije, iznemogle i djecu, koji nisu u poziciji da se izbore i pobrinu za sebe, a društvo ih nerijetko zapostavlja i ignoriše. Dodatnu vrijednost ovoj donaciji daje činjenica da je ona rezultat partnerstva s Mercatorom i našim kupcima, koji su prepoznali važnost brige o pomenutim kategorijama stanovništva. Ovo je samo jedna u nizu društveno odgovornih aktivnosti brenda SARA i kompanije Sarajevski kiseljak. Nadamo se da ćemo na ovaj način podstaći poslovne partnere i druge lokalne, regionalne te multinacionalne kompanije da se pridruže ovoj humanoj akciji",  kazao je Admir Suljević, direktor Sarajevskog kiseljaka.

Svi koji žele podržati projekt "Obrok za sve" mogu to učiniti pozivom na broj 17001 i tako donirati 2KM, odnosno jedan obrok, zatim donacijom putem platforme i uplatom na standardne račune Udruženja Pomozi.ba.

"Jako nas raduju ovakve saradnje i inicijative, jer Udruženje Pomozi.ba u sklopu projekta "Obrok za sve"osigurava topli i kvalitetan obrok za više od hiljadu korisnika projekta na području tri velike regije: sarajevske, bihaćke i travničke. Zahvaljujem se Sarajevskom kiseljaku, jer će ova vrijedna donacija olakšati život starim, bolesnim i iznemoglim članovima našeg društva koji žive na granici siromaštva. Inače, Udruženje Pomozi.ba svojim djelovanjem pomaže i drugim socijalno ugroženim ljudima na području cijele Bosne i Hercegovine i zaista smo jako sretni što u Sarajevskom kiseljaku imamo partnera koji podržava društveno odgovorne projekte", kazao je Elvir Karalić, osnivač i predsjednik Udruženja Pomozi.ba.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije