Društvo

Objavljen program obilježavanja Dana Republike Srpske

Objavljen program obilježavanja Dana Republike Srpske
Foto: Velibor Tripić/Arhiv | Objavljen program obilježavanja Dana Republike Srpske

BANJALUKA - Program, povodom Dana Republike Srpske, trajaće u subotu, nedjelju i ponedjeljak u više gradova Srpske i Brčko distriktu, pa će tako prvog dana vikenda, sa početkom u 18 časova, biti održana svečana akademija u Sportskoj dvorani "Borik" Banjaluka, a dan kasnije, tačno u podne, biće upriličen svečani defile.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednice Srpske, za subotu, 8. januara, u 10 časova predviđeno je polaganje vijenaca na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske (Groblje Sveti Pantelija), a sat kasnije slijedi polaganje vijenaca na Trgu palih boraca NOR-a u centru Banjaluke, na platou ispred hotela "Bosna".

Za podne je planirano polaganje vijenaca na Spomen kosturnici (Gradsko groblje). Biće položeno i cvijeće na grobnici 12 banjalučkih beba (Gradsko groblje).

Istog dana, u Sokocu, u 10 časova delegacija Republike Srpske će položiti  vijenac na srpskom vojničkom spomen-groblju Mali Zejtinlik.

Takođe u subotu, u Modriči, u podne, delegacija Republike Srpske položiće vijenac na spomen-obilježje bivšeg predsjednika Republike Srpske  dr Milana Jelića.

U Banjaluci, 8. januara, u 12 časova, delegacija Kabineta predsjednika Republike položiće cvijeće na Spomenik banjalučkim bebama na Trgu srpskih junaka na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

Za 15 časova, u koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor predviđena je dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima .

Za 18 časova planirana je svečana akademija povodom  Dana Republike Srpske u Sportskoj dvorani "Borik" Banjaluka.

U nedjelju, 9. januara, u podne će biti upriličen svečani defile u Banjaluci, a u 19 časova veliki vatromet uz koncert Policijskog orkestra MUP-a Republike Srpske na platou ispred Palate Republike. U 19.30 biće održan veliki koncert u Istočnom Sarajevu.

Dan kasnije, odnosno u ponedjeljak, u 11.30, predviđeno je obilježavanje Dana Republike u Brčko distriktu. Biće upriličeno polaganje vijenaca na spomenik srpskim braniocima Brčkog, a u 12.15 će biti održana Svečana Akademija.

Osim toga, izložbom Vječiti Dučić, u saradnji sa Muzejom Hercegovine i Narodnom bibliotekom iz Trebinja, Galerija ANURS obilježava Dan Republike i započinje svoje izlagačke aktivnosti za 2022. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije