Društvo

Objavljena vremenska prognoza do kraja juna

Objavljena vremenska prognoza do kraja juna
Foto: Image by Jonas Fehre from Pixabay | Objavljena vremenska prognoza do kraja juna

BANJALUKA, SARAJEVO - Federalni hidrometeorološki zavod objavio je prognozu za Bosnu i Hercegovinu za period od 15. juna 2021. do 28. juna 2021.

U Bosni i Hercegovini u naredna dva dana očekuje se promjenjivo oblačno i djelimično sunčano vrijeme. Od četvrtka (17.06.) ljubitelji vrućina neće više imati razloga za prigovor.

Prema raspoloživim prognoznim modelima ispred nas je najtopliji period u dosadašnjem dijelu godine. Maksimalne temperature, izuzimajući planinske predjele, biće u većini krajeva iznad 30°C. Preovladavaće stabilno i sunčano sa malo ili nimalo oblaka. Jutarnje temperature imaće blaži rast.

Minimalne jutarnje temperature variraće od 7°C do 12°C u sjevernim dijelovima, na jugu zemlje do 16°C. Najviše dnevne temperature između 23°C i 28°C, u Hercegovini do 31°C.

Od četvrtka jutarnje temperature na sjeveru između 11°C i 15°C, a u Hercegovini do 21°C. Maksimalne temperature između 28°C i 34°C.

Stabilno, sunčano i natprosječno toplo očekuje nas tokom većeg dijela sljedeće sedmice. Zadržaće se natprosječno toplo. Minimalne temperature biće u rasponu od 15°C i 20°C u sjevernim dijelovima, do 23°C u Hercegovini. Maksimalne temperature variraće između 28°C i 32°C na sjeveru, na jugu Hercegovine do 34°C, prenosi "N1".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije