Društvo

Oblačno sa kišom, u Hercegovini upaljen meteoalarm

Oblačno sa kišom, u Hercegovini upaljen meteoalarm
Foto: Ilustracija | Oblačno sa kišom, u Hercegovini upaljen meteoalarm

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje oblačno vrijeme sa kišom.

Prema kraju dana kiša će padati u većini krajeva, a intenzivnija će biti u Hercegovini. Duvaće slab jugoistočni, na sjeveru istočni vjetar, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Za područje Hercegovine upaljen je i žuti meteolarm za područje Foče i Mostara, dok je za područje Trebinja upaljen narandžasti, te se prognozira da će za 24 sata na ovom području biti obilne padavine.

Najviša dnevna temperatura vazduha od sedam do 14, na jugu do 17 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava oblačno vrijeme sa kišom u južnim i jugozapadnim krajevima.

Na Bjelašnici su jutros u 7.00 časova izmjerena dva stepena, na Han Pijesku i u Rudom pet, na Sokocu, u Srpcu, Višegradu, Kalinoviku, Foči, Bihaću i Gradačcu šest, u Banjaluci, Prijedoru, na Čemernu, u Novom Gradu, na Ivan Sedlu i u Sanskom Mostu sedam, a u Zvorniku, Gacku, Mrkonjić Gradu Brčkom, Bugojnu, Jajcu i Tuzli osam stepeni.

U Bijeljini, Doboju, na Mrakovici, u Nevesinju, Šipovu, Srebrenici i Sarajevu jutros je izmjereno devet stepeni, u Ribniku 10, u Trebinju, Livnu, Mostaru i Širokom Brijegu 11 i u Neumu 16 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije