Društvo

Oboljeloj djevojčici potrebno 28.750 evra za operaciju

Oboljeloj djevojčici potrebno 28.750 evra za operaciju
Foto: Pomozi.ba | Oboljeloj djevojčici potrebno 28.750 evra za operaciju

SARAJEVO - Udruženje "Pomozi.ba" ponovo je pokrenulo apel za Lanu Hasaničević iz Sarajeva koja se trenutno nalazi u bolnici u Istanbulu na trećoj operaciji zaredom.

Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17046. Pozivom na ovaj broj se doniraju dvije KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere. 

Lana nakon hitne, neophodne operacije zatvaranja mokraćne fistule, koja joj stvara neizmjerni bol, treba ležati u bolnici najmanje 25 dana, kada će biti poznato da li je infekcija sanirana.

Ova jedanaestogodišnja djevojčica je početkom godine imala dvije operacije, na kojima joj je odstranjeno sedam tumora na području male zdjelice i duž kičme. U Laninom organizmu tada je pronađena i bakterija koja je uzrokovala infekciju. Iako se malena Lana nadala da je to posljednja operacija u nizu, to se, nažalost, nije obistinilo. 

"Za njeno dosadašnje liječenje uplatili smo 94.487,29 KM, a za naredni operativni zahvat potrebno joj je dodatnih 28.750 evra. Ona ima i neurogeni mokraćni mjehur, ne može spontano da mokri, bubrezi joj rade smanjenim kapacitetom te mora nositi kateter", navode iz Udruženja. 

Osim poziva na broj 17046, Lani je moguće pomoći donacijama putem naše vebplatforme www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa Organizacije "Pomozi.ba".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije