Društvo

Oboljelom mladiću potreban novac da bi prohodao

Oboljelom mladiću potreban novac da bi prohodao
Foto: Ustupljena fotografija | Oboljelom mladiću potreban novac da bi prohodao

SARAJEVO - Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Kemala Haskića iz Banovića, 27-godišnjeg mladića koji boluje od cerebralne paralize i koji je nakon terapija u Nišu postigao veliki napredak, te može pomalo i samostalno hodati, što nije mogao ni zamisliti unazad nekoliko godina.

Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17044, pozivom na koji se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Sada mu je potrebno 10.900 evra za novi ciklus terapija kako bi mu se ostvario najveći san, a to je da više ne zavisi od tuđe pomoći, da može sam hodati, odlaziti u šetnju, kupovinu…

Ovaj mladić je završio osnovnu i srednju školu uprkos invaliditetu i bolesti roditelja. Otac je epileptičar, majka dijabetičarka, a od primanja imaju samo penziju, i to ne od Kemalovog oca, nego djeda. Sredstva za njegovo dosadašnje liječenje donirali su njegovi prijatelji i dobri ljudi, a sada im je ponovo potrebna pomoć, navode iz Udruženja.

Kemalu osim poziva na broj 17044 možete pomoći donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba sa naznakom “Kemal Haskić”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije