Društvo

Obustava saobraćaja kroz Novi Grad zbog uklanjanja avio-bombe

Obustava saobraćaja kroz Novi Grad zbog uklanjanja avio-bombe
Foto: N.N. | Obustava saobraćaja kroz Novi Grad zbog uklanjanja avio-bombe
Srna

BANJALUKA - Zbog uklanjanja avio-bombe iz Drugog svjetskog rata ispod mosta na Sani u Novom Gradu, saobraćaj će danas od 16.00 do 18.30 časova biti potpuno obustavljen na dionicama magistranog puta Novi Grad-Prijedor i Novi Grad-Bihać koje prolaze kroz ovo mjesto, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se saobraćaj odvija nesmetano, po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke postoji mogućnost sitnijih odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog izgradnje sistema naplate putarine na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, na lokalitetu Petlja Mahovljani jedan, do 29. septembra biće izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, zbog izgradnje auto-puta, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka u toku je sanacija klizišta, pa se saobraćaj odvija usporeno. S obzirom da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu dolazi do kratkotrajnih zastoja, pa iz AMS mole vozače za strpljenje.

U toku je izgradnja male hidroelektrane "Glavica" na rijeci Plivi, tako da je izmijenjen režim saobraćaja na regionalnom putu na dionici Baraći-Šipovo.

Zbog radova izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš.

Na magistralnom putu M-16, dionica Klašnice 2-Šargovac izmijenjen je režim saobraćaja zbog uklanjanja naplatnih kućica.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-6, dionica granica Republike Srpske /Trnovica 2/-Trebinje zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne Gore. Saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom saobraćajnom trakom.

Zbog izgradnje kanalizacione mreže, na magistralnom putu Bijeljina-Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske na području Bijeljine/ obustavljen je saobraćaj za sva vozila.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj se zbog većeg odrona i dalje odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta koje je prohodno za sva vozila.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu R-458 Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog sanacije klizišta, režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je na dionicama regionalnih puteva Bratunac-Skelani i Bratunac tri-Drinjača, kao i na nekoliko lokaliteta regionalnog puta Karanovac-Mitrovići i regionalnog puta Mitrovići-Prisika.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj na prelazu Novi Grad -Dvor.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije