Društvo

Obustavljen saobraćaj na dionici Tuzla - Srebrenik

Obustavljen saobraćaj na dionici Tuzla - Srebrenik
Obustavljen saobraćaj na dionici Tuzla - Srebrenik

SARAJEVO - Zbog uviđaja saobraćajne nesreće koja se dogodila na M-1.8 Tuzla - Srebrenik (u mjestu Klisura), potpuno je obustavljen saobraćaj.

U toku je čišćenje snijega na području Bogatića (M-18 Sarajevo-Trnovo), zbog čega je obustavljen saobraćaj teretnih vozila, dok putnička saobraćaju otežano. 

Zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila u tunelu Oštrik, na dionici autoputa Butile-Jošanica, saobraćaj je otežan i odvija se usporeno. 

Otežano je saobraćanje na većini putnih pravaca u BiH. Posebno se skreće pažnja na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm, a na putnom pravcu Glamoč-Mlinište i preko 5 cm. Na ovom području dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose. 

Iako je zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme bila na snazi do 15.04., apeluje se na vozače da na put ne kreću bez nje. To se posebno odnosi na vozače teretnih vozila s prikolicom i šlepere. Upozorava se i na dosta slomljenog drveća koje je, pod težinom snijega, palo na kolovoz, kao i na odrone kamenja na kolovoz. 

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna, saopšteno je iz IC BIHAMK-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije