Društvo

Od mina očišćeno 84.000 metara kvadratnih u Glamoču

Od mina očišćeno 84.000 metara kvadratnih u Glamoču
Foto: Ilustracija | Od mina očišćeno 84.000 metara kvadratnih u Glamoču

SARAJEVO - Deminerski tim Federalne uprave civilne zaštite očistio je od mina 84.423 metra kvadratna na lokalitetu Razvršće na području opštine Glamoč, saopšteno je danas iz Federalne uprave civilne zaštite.

U saopštenju se precizira da je od ukupne površine manuelnom metodom tehničkog izviđanja očišćeno 63.588 metara kvadratnih, metodom pregiranja 13.585 metara kvadratnih, te metodom čišćenja oko pronađenih mina 7.250 metara kvadratnih.

Tokom ovog deminerskog zadatka pronađeno je osam neeksplodiranih ubojitih sredstava, upaljač protivpješadijske mine PROM jedan, devet komada dna od mine PROM jedan, te pet mina PROM jedan i 12 protivpješadijskih mina PMR-dva A.

Uklanjanje i uništavanje pronađenih sredstava obavio je tim Federalne uprave civilne zaštite za uklanjanje eskplozivnih sredstava Bihać i Livno.

Otežavajuće okolnosti tokom ovog zadatka bile su gusta i visoka vegetacija, te veliki uspon na pojedinim dijelovima površine.

Tehničkim izviđanjem lokacije otklonjena je opasnost od mina na ovom području čime je omogućen bezbjedan povratak stanovništva u selo Korićina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije