Društvo

Pratite nas na Google news

Od novembra u Milićima rođeno 200 beba

Od novembra u Milićima rođeno 200 beba
Foto: Srna | Od novembra u Milićima rođeno 200 beba
Srna

MILIĆI - U porodilištu Specijalne bolnice iz hirurških oblasti "Boksit" u Milićima je od 14. novembra, kada je počelo sa radom, do danas rođeno 200 beba, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Danijela Marković sa Sokoca, majka dvjestote bebe rođene u milićkom porodilištu, danas je na prigodnoj svečanosti u ovoj opštini, od ove ustanove dobila na poklon novčani bon u vrijednosti 1.000 KM. 

Markovićeva je izjavila da je njoj i suprugu Srđanu to treća kćerka. 

"Kod kuće imam kćerke od 10 i 15 godina. Neizmjerno sam srećna i zahvalna osoblju porodilišta u Milićima na pažnji. Budem li odlučila da rodim i četvrto dijete, biće to sigurno u ovoj ustanovi", rekla je Markovićeva. 

Šef porodilišta i odjeljenja ginekologije pri Specijalnoj bolnici Sanja Kalajdžić izjavila je da su tokom jula u ovoj ustanovi rođene 32 bebe, što je rekordan broj u jednom mjesecu u ovom porodilištu. 

Ona je objasnila da je do sada 25 odsto porodilja bilo sa područja opštine Milići, a preostale iz susjednih opština i regiona. 

"Dvjestota beba rođena u našem porodilištu je djevojčica, teška 3.820 grama. Rođena je prirodnim putem i porođaj je protekao uredno", rekla je Kalajdžićeva. 

Odlukom predsjednika kompanije "Boksit" Rajka Dukića, kao podsticaj nataliteta, svako novorođenče koje se rodi u "Boksitovom" porodilištu dobija na poklon novčani bon u vrijednosti od 500 KM, a dvjestota beba posebno je nagrađena novčanim bonom od 1.000 KM

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije