Društvo

Odali počast preminulom kolegi Branislavu Ernautu

Odali počast preminulom kolegi Branislavu Ernautu
Foto: N.N. | Odali počast preminulom kolegi Branislavu Ernautu

FOČA - U čast preminulog pripadnika Posebne jedinice policije Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Banjaluka Branislava Ernauta, danas su u Foči, u okviru taktičko-pokazne vježbe, postrojene posebne jednice policije KPZ Banjaluka i Foča, pripadnici Žandarmerije, Specijalne antiterostičke jedinice, Helikopterskog servisa i Policijske uprave Foča, nakon čega su minutom ćutanja odali počast kolegi.

Postrojavanju i odavanju pošte prisustvovali su direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum, direktori kazneno-popravnih ustanova Republike Srpske, pomoćnik ministra pravde za izvršenje krivičnih i prekršajnih sankcija Pero Dunjić, načelnik opštine Foča Radislav Mašić, načelnici policijskih uprava MUP Republike Srpske, predstavnici EUFOR-a i Granične policije BiH.

Ernaut je utorak naveče, 15. oktobra, pao tokom rekreacije u Parku Mladen Stojanović u Banjaluci, nakon čega je hitno prebačen u UKC Republike Srpske, gdje mu je ustanovljeno pucanje aneurizme na krvnom sudu u mozgu, prenosi ATV.

Na insistiranje prijatelja, prebačen je u Beograd, gdje su ljekari dali sve od sebe, ali, nažalost, 36-godišnji Ernaut je preminuo.

Branislav Ernaut bio je omiljen kod radnih kolega, prijatelja i svih koji su ga poznavali. Bio je sportista i, kako kažu kolege, ljudska veličina koja će svima ostati u sjećanju.

Ernaut će biti sahranjen u subotu, 19. oktobra, u Lušci Palanci kod Sanskog Mosta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije