Društvo

Odbornici donirali dnevnice za Tijanino liječenje

Odbornici donirali dnevnice za Tijanino liječenje
Foto: Nezavisne novine/Arhiva | Odbornici donirali dnevnice za Tijanino liječenje

SREBRENICA - Širokoj humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za liječenje Bratunčanke Tijane Radović od limfoblastne leukemije odazvali su se i odbornici Skupštine opštine Srebrenica.

U okviru ove humane akcije koja se kontinuirano vodi skoro mjesec dana u Bratuncu i susjednim opštinama, odbornici Skupštine opštine Srebrenica su za ovu namjenu izdvojili po jednu odborničku dnevnicu.

I opština Bratunac uplatila je 10.000 KM pomoći za liječenje ove djevojke. Umjesto za svečano obilježavanje Dana opštine, 25. septembra, sredstva su usmjerena u humanitarnu svrhu.

Za Tijaninu terapiju matičnim ćelijama u klinici u italijanskoj Bolonji potrebno je obezbijediti 160.000 evra. Mnogi su se uključili i dali priloge za ovo liječenje, a među prvima Vlada Republike Srpske.

Veliki broj građana daje priloge i na različite načine podržava i podstiče ovu humanitarnu aktivnost sa željom da pomognu da se obezbijedi neophodni iznos sredstava za ovo liječenje.

U akciju se uključilo najviše mladih, zatim sportisti, muzičari, klubovi, udruženja, kulturni radnici i ustanove, ugostitelji, trgovci, privrednici i mnogi drugi.

Kutije za prikupljanje novčane pomoći postavljene su u gotovo svim ugostiteljskim, trgovačkim, zanatskim radnjama, bankama, marketima, organizovana je fudbalka utakmica, ženski odbojkaški turnir, muzičko-zabavne i književne večeri i sav prihod se usmjerava za ovu akciju.

Mladi svakodnevno priređuju humanitarne prodajne bazare od kojih prihod ide za Tijanino liječenje, a građani poklanjaju razne predmete za prodaju i tako daju prilog i podršku akciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije