Društvo

Održan "Ručak sa ambasadorima" povodom Dana prijateljstva

Održan "Ručak sa ambasadorima" povodom Dana prijateljstva
Foto: Srna | Održan "Ručak sa ambasadorima" povodom Dana prijateljstva
Srna

JAHORINA - Na Jahorini je danas, simbolično na Međunarodni dan prijateljstva, organizovan "Ručak sa ambasadorima", kao veoma značajan događaj za jačanje diplomatskih i prijateljskih odnosa, promociju ove olimpijske planine, Republike Srpske i BiH.

Ručak u Olimpijskom baru na vrhu planine realizovan je u prisustvu domaćina Dejana Ljevnaića, direktora Olimpijskog centra (OC) "Jahorina", te brojnih ambasadora akreditovanih u BiH.

Čelnici OC ugostili su ambasadore Sjeverne Makedonije Ekrema Ebibija, Norveške Olava Rejinertsena, Austrije Martina Pamera, Slovačke Martina Kaču i Mađarske Kristijana Poša.

Ručku je prethodila prezentacija planova i postignutih rezultata OC "Jahorina", a potom su svi prisutni uživali u vožnji jahorinskim bobom na šinama koji je jedan od najdužih u regionu.

Predstavljeni su rezultati uspješnih investicionih projekata, novih ljetnih sadržaja, kao i za promociju turističkih potencijala planine, saopšteno je iz OC "Jahorina".

Tokom sastanka razgovarano je i o predstojećoj zimskoj sezoni, ponovnoj realizaciji događaja "Trka ambasadora", ali i ekološkim radionicama koje je potrebno realizovati u prirodi s ciljem širenja svijesti o ekologiji, značaja očuvanja prirode i zdravog načina života.

"Danas su ambasadori zajedničkim snagama dali diplomatski sjaj Jahorini i pozicionirali je kroz dolazak turista iz njihovih zemalja na mjesto najpoželjnije turističke destinacije u ovom dijelu Evrope", ističe se u saopštenju Olimpijskog centra "Jahorina".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije