Društvo

Održana komemoracija Aleksandru Furuliji

Održana komemoracija Aleksandru Furuliji
Foto: N.N. | Održana komemoracija Aleksandru Furuliji
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas da je narodni poslanik Aleksandar Furulija, koji je preminuo od posljedica virusa korona, bio primjer korektnog čovjeka i partnera, čovjek za poštovanje.

Čubrilović je istakao da je Furulija bio prvi narodni poslanik koji je postao žrtva virusa korona, što pokazuje kakva je opasnost od epidemije i da nema opuštanja u poštivanju propisanih mjera.

"On se hrabro borio, ali je virus pobijedio, uprkos uloženim naporima ljekara u Foči i Banjaluci", rekao je Čubrilović na komemorativnoj sjednici u prostorijama Narodne skupštine organizovane povodom Furulijine smrti.

Čubrilović je istakao da je Furulija kao narodni poslanik birao riječi u ophođenju i nikog nije omalovažavao, znao je svoja poslanička prava i obaveze i za riječ se javljao samo kada je na dnevnom redu bila tema o kojoj je imao šta da kaže.

"Bio je poslanik za poštovanje. Njegovim odlaskom na gubitku su svi, a najviše njegova porodica", istakao je Čubrilović.

Predsjednik NDP-a i narodni poslanik Dragan Čavić govorio je o Furulijinom životnom putu, navodeći da je za narodnog poslanika izabran 2018. godine, a u NDP-u je bio od osnivanja i bio je član Predsjedništva.

On je dodao da je Furulija bio i odbornik u Skupštini opštine Višegrad, delegat u Vijeću naroda Republike Srpske, uspješan ljekar, sporti radnik koji je do uspjeha uvijek dolazio poštenim radom.

Aleksandar Furulija preminuo je u nedjelju, 31. januara, u 59. godini od posljedica virusa korona.

Furulija će sutra biri sahranjen u Višegradu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije