Društvo

Pratite nas na Google news

Održana komemoracija za Branislava Ernauta

Održana komemoracija za Branislava Ernauta
Foto: N.N. | Održana komemoracija za Branislava Ernauta
N.N.

BANJALUKA - U Kazneno popravnom zavodu Banjaluka održana je komemoracija povodom smrti tragično preminulog Branislava Ernauta. Ernaut (36) je obavljao poslove komandira vanjskog obezbjeđenja u KPZ Banjaluka, a pred njegovim radnim kolegama i ožalošćenom porodicom pročitani su telegrami saučešća, između ostalih direktora policije Srpske Darka Ćuluma i ministra u Vladi RS i predsjednika Socijalističke partije Petra Đokića.

Komemoracija je počela minutom ćutanja, a u čast Branislava Ernauta – Kiće, postrojena je posebna jedinica policije KPZ kojoj je i sam pripadao.

Prisutni su se upisali u knjigu žalosti a ožalošćenim prijateljima, radnim kolegama, djevojci i porodici pokojnog Ernauta obratili su se načelnik zatvorske policije Goran Prosan i direktor KPZ Banjaluka Goran Selak.

"Napustio nas je veliki čovjek kojeg ćemo se sjećati zauvijek. Nedostajaće svima koji su ga poznavali i svima nama koji smo imali čast da budemo njegove radne kolege, prijatelji i braća", istakao je između ostalog direktor KPZ Goran Selak tokom komemoracije. 

Ernaut je preminuo u Beogradu 16. oktobra od posljedica pucanja aneurizme u mozgu, nakon što mu je dan ranije pozlilo tokom trčanja u banjalučkom parku Mladen Stojanović.

Sahrana će se održati u subotu, 19. oktobra u 13 časova u Lušci Palanci kod Sanskog  Mosta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije