Društvo

Održana prezentacija u okviru evropskog programa "Peach Flavors"

Održana prezentacija u okviru evropskog programa "Peach Flavors"
Foto: Ustupljena fotografija | Održana prezentacija u okviru evropskog programa "Peach Flavors"

U petak 19. aprila 2024. godine u 12:30 sati održan je B2B događaj prezentacije proizvoda i kuhanje uživo u okviru implementacije evropskog programa "Peach Flavors" u "Four Seasons Penthouse restoranu" (Franca Lehara 2, Sarajevo 71000, Bosna i Hercegovina).

Tokom događaja, prisutni, uglavnom uvoznici, distributeri, veletrgovci, predstavnici HORECA-e, rukovodioci super marketa itd., imali su priliku da se od strane profesionalnog nutricioniste informišu o velikoj nutritivnoj vrijednosti i prednostima evropskih konzerviranih breskvi iz Grčke.

Paralelno sa sjajnom kuharskom emisijom uživo imali su priliku uživati u jelima na bazi konzervirane breskve u jedinstvenoj kombinaciji okusa i mirisa. Takođe, u vrijeme večere koja je uslijedila, učesnici su se mogli informisati o kampanji koju finansira Evropska unija Ukusi breskve i razgovarati o mogućnostima buduće poslovne saradnje.

Evropske konzervirane breskve iz Grčke su širom svijeta poznate po svom divnom okusu i izuzetnoj svježini, jer se prerađuju i standardiziraju, uz najstrože kriterije kvaliteta i sigurnosti hrane odmah nakon berbe.

Kampanja koju finansira EU Peach Flavors West Balkans, ima za cilj da promoviše evropske konzervirane breskve iz Grčke potrošačima u Bosni, Albaniji, Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji, te da poveća njihovu svijest i potrošnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije