Društvo

Održano kolektivno krštenje u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci

Održano kolektivno krštenje u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci
Foto: Velibor Tripić | Održano kolektivno krštenje u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci

BANJALUKA - Kolektivno krštenje djece, njih petoro, održano je danas, na Međunarodni dan porodice, u Hramu Hrista Spasitelja.

Ova, već tradicionalna manifestacija, obradovala je djecu, ali i njihove roditelje te druge članove gradskog Udruženja porodica sa četvoro i više djece "4+", koji su prisustvovali kolektivnom krštenju.

Jovan Radovanović, predsjednik banjalučkog Udruženja porodica sa četvoro i više djece "4+" za "Nezavisne" je rekao da je ovo dugogodišnja tradicija, a koja je bila prekinuta samo tokom epidemije virusa korona.    

"Nakon tri godine ponovo smo organizovali kolektivno krštenje i sve je prošlo u najboljem redu i veselom raspoloženju. Bilo je prijavljeno desetoro djece, međutim, neki su odustali, tako da je ostalo njih petoro", rekao je Radovanović.

Kako kaže, organizovan je i ručak u parohijskom domu Crkve Svete Trojice, a djeca su od ovog udruženja dobila i zlatne lančiće.

Prema njegovim riječima, ove godine, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina, imali su podršku grada.

Ističe da svake godine pripremaju sve što treba kako bi porodicama olakšali da se odluče na taj svečani čin.

Naveo je da Udruženje okuplja više od 800 porodica sa četvoro i više djece i da je ove godine njihov broj porastao za desetak novih članova.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije