Društvo

Odvijanje saobraćaja bez zastoja

Odvijanje saobraćaja bez zastoja
Foto: Ilustracija | Odvijanje saobraćaja bez zastoja

BANJALUKA - Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) odvija bez zastoja, osim na dionicama na kojima se izvode radovi, kolovozi su suvi i mjestimično vlažni, a vozačima se savjetuje oprez zbog mogućih odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske

Na relaciji Banj Brdo-Bijeljina-Rača do ponedjeljka, 20. jula, kreće se vanredni prevoz, pa se vozačima savjetuje da poštuju uputstva lica iz pratnje.

Radovi se izvode na auto-putu Gradiška-Banjaluka, LJubinje-Trebinje u mjestu Tulje, Crna Rijeka-Bjelajce, na području Vlasenice, Prijedora, Prnjavora, Banjaluke, Kotor Varoša, Broda, na području Doboja prema granici sa FBiH, te dionicama Drinjača-Milići-Vlasenica, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, Ukrina-Klupe, u mjestu Šnjegotina, Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, Ukrina-Gornja Vijaka i Šekovići-Caparde.

Na području FBiH radovi se izvode u tunelima Ormanica na dionici Srebrenik-Orašje, Vinac na putu Jajce-Donji Vakuf i Jasen na putu Prozor-Jablanica zbog čega je obustavljen saobraćaj, a u funkciji su alternativni pravci.

Radovi su i dalje aktuelni u tunelu Vranduk kod Zenice, te na mostu u naselju Reljevo na putu Jošanica-Stup, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu, gdje je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U toku su sanacije mostova na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod u mjestu Drenik, Olovo-Semizovac preko rijeke Ljubine, na ulazu u Jajce, kao i most na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraćaj se odvija usporeno.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Iz AMS-a podsjećaju da graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Od 16. jula omogućen je ulazak u BiH za državljane zemalja EU i zemalja Šengena uz negativan pi-si-ar test na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Stranci koji su u braku sa BiH državljaninom/kom uz priloženi vjenčani list mogu ući u BiH bez testa. Isto važi i za djecu stranih državljana, čiji je jedan od roditelja BH državljanin (za maloljetnu djecu treba pokazati rodni list).

Znači, mogućnost ulaska u BiH na osnovu bliskog srodstva /supružnik, dijete/ bez testa, ostvaruju samo bračni partneri ili djeca državljana BiH.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije